Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden yararlanarak baraj havzalarinda kapsamli bir temizlik çalismasi yapti. ISTAÇ ekipleri, 2 hafta içinde Istanbul il sinirlari içindeki 7 baraj havzasini atiklardan arindirdi. Bilindigi gibi Istanbul'un su gereksinimi, toplam 10 barajdan saglaniyor. Ancak, bunlardan sadece Terkos, Sazlidere, Ömerli, Büyükçekmece, Elmali, Darlik ve Alibey barajlari, il sinirlari içinde kaliyor.
TOPLAM 1400 PERSONEL 200 ARAÇ
Baraj havzalarinin temizlenmesi sirasinda 1400 personel ve 200 araç görev aldi. Sahadaki personel pandemi önlemlerine dikkat ederek çalisti. Çalismalar sirasinda maske ve sosyal mesafe kurallari özenle uygulandi.
TOPLAM 40 TON ATIK
Temizlik çalismalarinda baraj havzalarindan toplam 40 ton atik çikti. Bu atiklarin yaklasik yüzde 45'i yani 17,5 tonu evsel atik. Evsel atiklari, sirasiyla 8,5 ton ile cam, 7,5 ton ile plastik, 4,5 ton ile metal ve 2 ton ile kâgit izledi. Toplanan atiklar, IBB tesislerinde bertaraf edildi.
Yapilan çalismalari sosyal medya hesaplarindan kamuoyuna duyuran IBB Baskani Ekrem Imamoglu, su açiklamalarda bulundu:
"Su seviyesinin düsmesini firsat bilerek bütün baraj havzalarini temizledik, 40 ton çöp topladik. Simdi yagmurlar tertemiz havzalara doluyor. Barajlarimizin çevresini temiz tutmaya ve suyumuzu tasarruflu kullanmaya özen gösterelim."
ISTAÇ AS. Kent Temizlik Müdürü Ahmet Ugur Iskenderoglu da yaptigi açiklamada sunlari kaydetti:
"Suyun tasarruflu kullanilmasini tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde de çöplerini, basta baraj havzalari olmak üzere hiçbir noktada yere atmamalarini, çöplerini belediyelerin gösterdigi alanlara ve konteynirlara birakmalarini tavsiye ediyoruz."