Tarih: 19.01.2021 19:15

"Girit'in dogusunda da kara sularimizi genisletmeyi planliyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Dendias, Yunanistan'in Iyon Denizi'nde kara sularinin genisletilmesini öngören yasa tasarisinin tartisildigi Parlamentoda konustu.

Basbakan Kiryakos Miçotakis'in aylar öncesinde Girit'te kara sularinin genisletilmesi konusunda görüs belirttigini animsatan Dendias, "Ve tabii ki Girit, Girit'in dogu tarafini da kapsiyor. Girit'in dogusunda da kara sularimizi genisletmeyi planliyoruz." dedi.

Ana muhalefet Radikal Sol Parti (SYRIZA) Sözcüsü Yorgos Katruggalos'un, Yunanistan ve Türkiye arasinda yeniden baslatilmasi kararlastirilan istiksafi görüsmelerde hangi meselelerin ele alinacagi ve ülkenin kara sularinin genisletilmesi konusunda Basbakanlik ve Disisleri Bakanliginin farkli görüsler dile getirdigi yönündeki elestirilerini de yanitlayan Dendias, sunlari kaydetti:

"Basbakan'in belirledigi politikanin disinda bir çizgi izlenmesi mümkün degil. Yunanistan'in hiçbir basbakani kara sulari meselesini müzakere etmez çünkü egemenlik meselesidir ve müzakere konusu degildir."

"ANLASMALI OLARAK SINIRLANDIRILMISTIR!"

Dendias, Yunanistan'in kara sularini genisletmesi konusunda sinirdas ülkeler ile müzakere etmek zorunda olmadigini iddia ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Ülkenin (Yunanistan) kita sahanligi konusundaki tezi, Maniatis kanunu ile ifade edilmektedir. Münhasir Ekonomik Bölge (MEB) meselesine gelince, belirtilen kita sahanligi üzerindeki belirli bölgede olay gerçek. Sinirdas ülkelerden herhangi biriyle anlasmali olarak sinirlandirilmamistir.

Komsu ülkeler, hakkimizi uygulamamizi anlayisla karsiliyor. Italya, Yunanistan'in kara sularini genisletecegini biliyordu ve bu, 'Yunanistan'in Italya ile müzakere ettigi' anlamina gelmez. Arnavutluk'un da Yunanistan'a sormadan, hakkini bütünüyle kullandigi gibi."(MYNET)






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —