Türkiye ile Yunanistan arasinda Istanbul'da yapilan istiksafi görüsmelerin 61. turu tamamlandi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dolmabahçe Çalisma Ofisi'nde gerçeklestirilen görüsmelere Türkiye'yi temsilen Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Disisleri Bakanligi Ikili Siyasi Isler-Denizcilik-Havacilik-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çagatay Erciyes ve Denizcilik-Havacilik-Hudut Genel Müdür Yardimcisi Baris Kalkavan katilirken, Yunanistan'i emekli Büyükelçi Pavlos Apostolidis, Disisleri Bakanligi Genel Müdürü Büyükelçi Aleksandros Kuyu ve Disisleri Bakanligi Genel Sekreteri'nin Özel Kalem Müdürü Ifigeniya Kanara temsil etti.
Görüsmede, daha önce yapilan 60 turda ele alinan konular degerlendirilerek, mevcut durum ve son gelismeler ile gelecege yönelik bu konularda atilabilecek adimlar ele alindi.
Taraflar, istiksafi görüsmelerin 61. turunda, bir sonraki görüsmenin Atina'da yapilmasi konusunda mutabik kaldi.
IBRAHIM KALIN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin "Türkiye ile Yunanistan arasinda dört buçuk yildir yapilmayan istiksafi görüsmeler bugün Istanbul'da basladi. Cumhurbaskanimizin güçlü liderliginde Ege dahil tüm sorunlarin çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdir. Bölgesel baris ve istikrar herkesin menfaatinedir" açiklamasini yapti.(Mynet)