1 MAYIS ÇOSKUSU

1 MAYIS ÇOSKUSU

Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla yürüyüs düzenledi.

Isçilerin birlik ve dayanisma günü olan 1 Mayis Aliaga’da  coskuyla kutlandi.  Mitinge katilacak emek örgütleri, siyasi partiler, STK'lar ve  isçiler Petrol Is Sendikasi Aliaga Subesi önünde toplandi. Petrol Is Sendikasi önünde toplanan isçiler kortejleri olusturduktan sonra yürüyüse geçti. Yürüyüs boyunca  sik sik "Iste 1 mayis alanlardayiz", "Bu daha baslangiç mücadeleye devam" sloganlari atildi. Isçilerin zeybek oynadigi  yürüyüs Demokrasi Meydani'nda son buldu.  


1 Mayis bildirisini Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu adina Egitim-Sen Aliaga Temsilcisi Yalçin Aydin okudu. Aydin, "Toplu is sözlesmelerinde kazanimlarimiz ülke yönetimindeki yandas sermayeyi koruma çabalari yüzünden kisa sürede kazanim olmaktan çikiyor. Ülkenin ekonomik çöküntü içerisinde olmasi ve fahis zamlar yüzünden temel gidaya erisim bile lüks hale gelmistir. Ülkenin birçok yerinde yapilan “Geçinemiyoruz” mitingleri bunun dogrulugunu tescillemektedir. Sagilikta, egitimde ve temel hizmetlerde özellestirmeler son bulsun. Herkese parasiz saglik ve egitim hizmeti saglansin. Elektrige, dogalgaza ve petrol fiyatlarina yapilan zamlar derhal geri alinsin, hangi sebeple olursa olsun savasa ve silahlanmaya ayrilan bütçe halkin refahi için harcansin" dedi.

Aydin'in konusmasi sonrasinda is cinayetlerinde yasamlarini kaybeden isçiler için saygi durusunda bulundu. Program Istiklal Marsi'nin okunmasi ile devam etti. Miting isçilerin halaylari ile son buldu.