1 MILYON GÖNÜLLÜ DOGA IÇIN BIRLESTI

1 MILYON GÖNÜLLÜ DOGA IÇIN BIRLESTI

Basta toprak olmak üzere tüm dogal varliklarin korunmasi amaciyla 29 yildir araliksiz çalisan TEMA Vakfi, 1 milyon gönüllüye ulasti. Vakfin Kurucu Onursal Baskanlari merhum Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyigit'in yillar önce çiktiklari bu yolculukta

Topragi tehdit eden erozyon ve çöllesme ile mücadele edilebilecegini göstermek, koruyucu çözümler üretmek, agaçlandirma yapmak, dogal varliklari korumak ve bu mücadelenin devlet politikasi haline gelmesini saglamak amaciyla 29 yil önce kurulan TEMA Vakfi’nda 1 milyon gönül doga için birlesti. Istanbul’da Aile Hekimi Uzmani olarak görev yapan Doktor Bugu Usanma Koban, Vakfin 1 milyonuncu gönüllü kartini teslim aldi. 

“TOPRAK DEDEMIZIN VE YAPRAK DEEMIZIN BIRAKTIGI MIRASI 1 MILYON GÖNÜLLÜ PAYLASIYOR”

TEMA Vakfi’nin artik milyonlarla ifade edilmesinden duydugu mutlulugu ifade eden Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, “Toprak Dedemiz merhum Hayrettin Karaca ve Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyigit’in çiktiklari yolculuk, büyüyerek ve güçlenerek devam ediyor. Vakif olarak 29 yil boyunca, “Her sey 1 ile baslar” diyerek bize yol gösteren Toprak Dedemizin izinden gidip, bir olmadan iki olmayacagi bilinciyle hareket ettik.  Yaprak Dedemizin “Dogayla dost olmaya mecburuz” sözünü ilke edinerek gönüllülügün en temel motivasyonunun ‘Dogadaki tüm canlilarla; insanlarla, agaçlarla, kuslarla, böceklerle dost olarak, onlari mutlu etmek’ oldugunu ögrendik.  Onlarin bize biraktigi bu degerli mirasi, simdi 1 milyon gönüllüyle birlikte, evimiz saydigimiz dogaya sahip çikarak paylasiyoruz. Ilk günkü heyecanimiz ve inancimizla sürdürdügümüz çalismalarimizda bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan, en büyük gücümüz olan 1 milyon gönüllümüze tesekkür ediyoruz” dedi. 


‘’DOGA IÇIN VERILEN MÜCADELEDE GÖNÜLLÜLER BÜYÜK ÖNEM TASIYOR’’

TEMA Vakfi Genel Müdürü Basak Yalvaç Özçagdas ise; “Gönüllülügün iyilestirici ve birlestirici bir gücü olduguna her zaman inandik. Son dönemde artan çevre duyarliligi ile birlikte gezegen için gönüllü olmanin kiymeti bir kez daha anlasildi. Vakif olarak bugüne kadar sürdürdügümüz tüm çalismalar dayanisma ruhu içerisinde gönüllülerimizin üstün gayretleri sayesinde gerçeklesti. Bu vesileyle tüm gönüllülerimize bir kez daha tesekkür ediyoruz. Bundan sonraki yillarda da bize katilacak tüm vatandaslarimizin emegi ve destegi ile çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu. 

“TÜRKIYE'DE DOGAYI SEVEN HERKESIN YOLU TEMA VAKFI ILE KESISMISTIR”

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Vakfin 1 milyonuncu gönüllüsü Istanbul’dan Aile Hekimi Uzmani Bugu Usanma Koban olarak kayitlara geçti. Koban; “Ülkemizin dogasini ve topragini seven herkesin yolu, bir sekilde TEMA Vakfi ile kesismistir. Ben de onlardan biriydim, daha önce birçok kez fidan bagisi destegiyle Vakifla yollarimiz kesisti. TEMA Vakfi, yillardir ülkemizin dogal varliklarini korumak için gösterdigi çabayi gururla izledigim ve güvenilirliginden emin oldugum bir kurum. Geçtigimiz yil bizleri kahreden orman yanginlarinda tüm ülkenin ümitle TEMA Vakfi’na sarildigina hep birlikte sahit olduk.  Simdi ben de bir TEMA Vakfi gönüllüsü olarak bu mücadelenin bir parçasi oldugum için çok mutluyum. 1 milyonuncu gönüllü olmak kendimi sansli hissettirirken, bu mutlulugu çok daha özel ve anlamli kildi” dedi.