Tarih: 11.01.2021 19:01

10 bin esnaf tek çatida bulustu; ilk Meclis'i yapti

Facebook Twitter Linked-in

 Türkiye’de ilk kez hayata geçen ‘Seyyar Saticilar Esnaf Meclisi’nin de ilk toplantisini yapan üyeler, kentteki 200 bin sokak saticisi adina Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e de seslenerek, sabit isyerlerinin olmadigi bölgelerde kayit altina alinarak ve sosyal güvenceye kavusarak çalismak istediklerini söylediler. 

Izmir Seyyar Saticilar Dernegi’nin Varyant’taki dernek merkezinde düzenlenen Izmir Seyyar Saticilar Meclis Toplantisi’nin ardindan açiklama yapan Izmir Seyyar Saticilar Dernegi Baskani Evren Laçin, Türkiye’de sokak saticilari için tarihi bir güne sahitlik ettiklerini belirtti. Toplam 10 bin üyesi bulunan 6 kooperatif ve 5 dernegin güç birligi yapma karari aldigini vurgulayan Baskan Laçin, “Bugün dernek merkezimizde ilkini gerçeklestirdigimiz Meclis’de, çalismalarimizi tek çati altinda sürdürme karari aldik. Pandemi sürecinde genel kurul yapilamamasi kararinin kalkmasiyla bu karari resmi hale getirip Izmir Seyyar Saticilar Dernegi çatisi altinda devam ettirecegimizi büyük bir mutlulukla ifade ederim” dedi. 

“KENTE DEGER KATMAYI AMAÇLADIK”

Olusturduklari Meclis’te sokak saticilarinin yani sira halkin taleplerinin, önerilerinin ve sorunlarinin ele alinacagini kaydeden Laçin, “Türkiye’de ilk ‘Seyyar Saticilar Meclisi’nde yasamini sokaklarda sürdüren gevrekçi, hurdaci, atik toplayici, midyeci, misirci, çiçekçi, kestaneci, bit pazari esnafi, seyyar manavi, falci, ayakkabici gibi kent genelindeki 200 bine yakin seyyar esnaf derdini anlatacak; Izmir’in kent yasaminin ve kültürünün ayrilmaz bir parçasi olarak bu kente koyacagimiz katkilari ele alacagiz” diye konustu.

CUMHURBASKANINA DA ILETECEKLER

Meclis’in, Izmir Seyyar Saticilar Dernegi merkezinde veya Izmir Büyüksehir Belediyesi, Konak Belediyesi gibi yerel yönetimlerin önerecegi bir mekanda her ay düzenli olarak gerçeklestireceklerini sözlerine ekleyen Evren Laçin konusmasini söyle sürdürdü: “Meclis’imizde alacagimiz öneri ve kararlari basta Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Izmir Valiligi olmak üzere ilçe kaymakamlarimiz ile ilçe belediye baskanlarimiz, IBB Meclisi’nde grubu bulunan parti baskanliklari yani sira parti yönetimlerine, Izmir milletvekillerimize ve Cumhurbaskanimiza iletecegiz.”

MECLIS’TEN BASKAN SOYER’E ÇAGRI

“Bugünkü Meclis toplantimizda tek çati altinda birlesme kararinin yaninda Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne de çagrida bulunma karari aldik. Büyüksehir Belediyesi tarafindan biz sokak saticilari için sabit dükkanlarin yer almadigi, dolayisiyla maddi anlamda hiçbir isletmeyi zarara sokmayacak sekilde; belirli bölgeler olusturulabilir. Belediye tarafindan belirlenecek bu noktalarda isgaliye parasindan, vergimize kadar tüm sorumluluklarimizi yerine getirmeye haziriz. Tek istegimiz kayit altina alinmak, sosyal güvenceye kavusmak ve halkimiza hijyenik kosullarda hizmet vermektir.”

11 STK'DAN 10 BIN ÜYE

1-      Izmir Seyyar Saticilar Dernegi (Baskan: Evren Laçin) (2684 üye)

2-      Eski Zamanlar Esyalari Degerlendirme Dernegi  (Baskan: Ali Yegen) (2200 üye)

3-      Eski Esyalar ve Antikalar Degerlendirme Dernegi (Baskan: Lütfi Uztemir) (1800 üye)

4-      Izmir Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (Baskan: Murat Kaya) (1600 üye)

5-      Menemen Genç Romanlar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (Baskan: Sonat Çoku) (1000 üye)

6-       S.S. Izmir Doga Incisi Kooperatifi (Baskan: Hüseyin Heptepe) (240 üye)

7-      S. S. Ege Incisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (Baskan: Mehmet Serif Akbulut) (150 üye)

8-      S. S. Lezzet Kooperatifi (Baskan: Oguzhan Ibis) (150 üye)

9-      EKON Sokak Kooperatifi (Temsilci: Fazli Taskiran) (91 üye)

10-   Nutuk Kooperatifi (Baskan: Faruk Kolbüken) (70 üye)

11-   Midyeci Lokman Kooperatifi (Baskan: Lokman Usta)(15 üye)





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —