100 çocuk yüzme sporu ile tanisti, 150 çocuk doyasiya basketbol oynadi

100 çocuk yüzme sporu ile tanisti, 150 çocuk doyasiya basketbol oynadi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
100 çocuk yüzme sporu ile tanisti, 150 çocuk doyasiya basketbol oynadi

Bergama Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile düzenlenen ara tatilde çocuklara sporu sevdirme etkinlikleri araliksiz sürüyor. Bu kapsamda Ilkokul ve Ortaokul seviyesinden 100 çocuk yüzme,150 çocuk basket sporu ile tanisti. Her spor dali etkinligine ayri çocuk katiliyor. Bu etkinliklerin küçük yaslardan itibaren çocuklara sporu sevdirmek amaciyla düzenlediklerini belirten Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “En kisa zaman da bu etkinliklere katilan çocuklarimizi spor ile bulusturmayi hedefliyoruz" dedi.

Etkinlikleri ilkinde 100 çocuk doyasiya basket oynayip, top sürdü. Deneyimli antrenörlerden basketin teknigi ile ilgili bilgiler aldilar. Ara tatil dönemi için organize edilen etkinliklerin ikincisi yüzme sporu dalinda oldu. Çocuklar basket ve yüzmeyle tanisirken aileleri de bu heyecana ortak oldular.

BASKAN KOSTU; “ILÇEMIZDE YÜZME BILMEYEN KALMASIN PROJESI BASLIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Bergama Belediyesi isbirligi ile ögrencilere yönelik yeni bir çalisma yapacaklarini söyleyen Belediye Baskani Hakan Kostu, “Tarihi kentimiz Bergama’da çocuklarimizin sporun her dalinda bos vakitlerini degerlendirmeleri için önümüzdeki süreçte birçok yeni proje baslatacagiz. Bu kapsamda ‘Ilçemizde Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesine ay sonunda start verecegiz. Proje kapsaminda ilkokul seviyesinde ögrencilerimize yüzme kurslari verecegiz. Hedefimiz ilçemizdeki her çocugun yüzmeyi sevmesi ve bilmesini saglamak” dedi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °