11. AB INSAN HAKLARI KISA FILM YARISMASI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU!

Insan haklari, toplumsal cinsiyet esitligi ve iklim krizi temali 11. AB Insan Haklari FIlm Yarismasi'na 88 eser basvurusu yapildi. Ankara'da 10 Aralik Insan Haklari Günü'nde düzenlenen ödül töreninde Volkan Güney Eker'in 'Larva' ad

Kültür Sanat 13.12.2021 17:18:07 0
11. AB INSAN HAKLARI KISA FILM YARISMASI ÖDÜLLERI  SAHIPLERINI BULDU!


AB Delegasyonu, daha önceki yillarda oldugu gibi, reddedilemez ve devredilemez insan haklarina dair söyleyeceklerini sinemayla aktaran basvuru sahiplerini yarismaya davet etti. 88 filmin katildigi Kisa Film Yarismasi’nin ödülleri 10 Aralik günü Ankara’da, pandemi kosullari gözetilerek düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Bu yilin jüri üyeleri Alin Tasçiyan, Prof. Alev Idrisoglu, Avukat Özlem Yilmaz, Mert Firat ve Selçuk Tepeli kazananlari belirledi.

Insan haklari dalinda Volkan Güney Eker, “Larva” filmiyle birincilik, Enis Manaz, “Le Periple d'Abella” filmiyle ikincilik, Kenan Çelik ile Enes Oruç, “Cihane Çöpe” adli filmleriyle üçüncülük ödülüne deger görüldüler. Bu dalda Ekin Çuhadar ile Hemra Nida’ya “Pandemide Roman Kadin Olmak” filmiyle mansiyon ödülü verildi.  


Toplumsal cinsiyet esitligi ve iklim krizi kategorilerinde de Iklim krizi kategorisinde Cihan Emre Zengin “2-0” adli filmle, cinsiyet esitligi kategorisinde de Seref Akçay “Mokita” adli filmle ödüle hak kazandilar. Tören Delegasyonun Youtube kanali üzerinden de yayinlandi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °