11. Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi'nda ödüller sahiplerini buldu

Bergamali gazeteci-yazar merhum Sakir Süter anisina bu yil 11. düzenlenen Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yerel 30.08.2022 09:46:53 0
11. Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi

Bergamali gazeteci-yazar merhum Sakir Süter anisina bu yil 11. düzenlenen Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  

Izmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelisimlerine katkida bulunmak ve basarili çalismalari özendirip ödüllendirmek amaciyla Bergama Belediyesi ve Izmir Gazeteciler Cemiyeti isbirliginde Bergama Ticaret Odasi ile Bergama Kültür ve Sanat Vakfi desteginde düzenlenen yarismada kazananlara ödülleri verildi.

Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Baskan Yardimcilari Askin Uyar, Cüneyt Umutlu, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, IGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Odasi Temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Saril, BERKSAV Baskani Yüksel Altug, Bergama’yi Sevenler Turizm Dernegi Baskani Muzaffer Özarun, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Protokol Üyeleri ve Gazeteciler katildi.

Törenin selamlama konusmasini aile adina Ticaret Odasi eski baskanlarindan Sakir Süter'in abisi Ali Ihsan Süter gerçeklestirdi. Süter, "Kardesim merhum Sakir fanatik bir Bergamali idi. Hayati boyunca gençlerin hep desteklenmesini isterdi. Bu yarismayi devam ettiren Bergama Belediyesi'ne, Ticaret Odasi’na, Bergama Kültür ve Sanat Vakfi'na, Izmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ve jüri üyelerine tesekkür ederim" dedi.


BASKAN KOSTU; “GAZETECILERIMIZIN YAPTIGI HER HABER BIZIM IÇIN YOL GÖSTERICIDIR" 

Ev sahibi olarak konusmasinda gazetecileri selamlayan Belediye Baskani Hakan Kostu, Bergama’nin yetistirdigi çok degerli isimlerden ve Türk basin camiasinin güçlü kalemlerinden merhum Sakir Süter’i vefatinin 15. yilinda rahmet ve saygiyla andigini söyledi.

11. Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi Ödül Töreni dolayisiyla yaptigi konusmasinda Izmir ve yerel basinin birbirinden degerli kalemlerine haberleri için tesekkür eden Baskan Kostu, "Izmir Gazeteciler Cemiyeti’mizi, kiymetli yönetim kurulu üyelerini ve basin mensuplarimizi Bergama’mizda agirlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türk basin camiasina büyük emek veren ama aramizdan erken ayrilan Sakir Süter'in duayen bir gazeteci olduguna ve yasami boyunca meslegini onurla yürüttügüne hep birlikte sahit olduk. Aramizdan çok erken ayrilmis duayen bir gazetecinin, böyle bir yarisma vesilesi ile yasatiliyor olmasinin çok önemli oldugunu belirtmek istiyorum. Ayrica bu tür yarismalarin, gazeteciligi tesvik edici olmasindan dolayi ayri bir deger tasidigini düsünüyorum. Gazeteci arkadaslarimizin bizim için yaptigi her bir haber, bizlere yol gösterici olmustur ve olmaya devam ediyor" dedi.


IGC CEMIYETI GENEL SEKRETERI MEHLIKA GÖKMEN “GAZETECILIK HALKIN HABER VE BILGI ALMA HAKKINI DÜRÜSTÇE KULLANMAKTIR"

Törende konusan Izmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, 11 yildir ilk günkü heyecanla devam edilen Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi'ndan cemiyetin ve sahsinin duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Yarisma jürisinin degerli gazetecilerden olustugunu, her bir haberi özenle inceledigini konusmasinda belirten Mehlika Gökmen "Bu cografyanin yetistirdigi önemli bir isim, basarili gazeteci Sakir Süter anisina 11 yildir Bergama'da çok anlamli bir etkinlik yapiliyor. Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odasi ve Bergama Sanat ve Kültür Vakfi destegiyle Izmir Gazeteciler Cemiyeti; Izmirli gazetecilerin mesleki gelisimlerine katkida bulunmak, basarili çalismalari özendirip ödüllendirmek amaciyla bu anlamli yarismayi düzenliyor. Böylece hem meslege katki saglaniyor hem de Sakir Süter adi ve anisini yasatmak adina çok degerli ve anlamli bir çalisma yapiyor. Gazetecilik halkin haber ve bilgi alma hakkini dürüstçe kullanarak sansüre otosansüre karsi mücadele etmektir. Gazetecinin sorumlulugu kamusal otoriteye, iktidara karsi degil, halka karsidir. Gazeteci fikir ve ifade özgürlügünü savunandir. Demokrasi ve çagdasliktan yana olandir" dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan gazetecilere ödülleri takdim edildi. Ödül kazanan gazeteciler söyle;

11. SAKIR SÜTER GAZETECILIK YARISMASI ÖDÜLLERI

Haber Ödülü: Hande Nayman –Iyilik bulasicidir –Demirören Haber Ajansi

Röportaj Ödülü: Gökçe Adar Çubukçuoglu –Harkov-Izmir Hatti / Ukrayna'dan Izmir'e 'zor'unlu yolculuk–9 Eylül Gazetesi 

Arastirma Inceleme Ödülü: Ahmet Bugra Tokmakoglu–Dünya’nin gemi çöplügü: Aliaga–Ege Telgraf Gazetesi 

Fotograf Ödülü:Seza Nur Demirparmak–Srebrenitsa kurbanlari soykirimin 27. yilinda anildi –Ticaret Gazetesi 

Internet Haberciligi Ödülü:Semra Igtaç Torunlar, Atatürk islak imzali beratlari satiyor– Gazete Durum

11. Sakir Süter Gazetecilik Yarismasi Özel Ödülleri

Vecdi Altay IGC Özel Ödülü: Ceyhan Torlak–Piskin katil para pesinde –Sabah Gazetesi 

Osman Bayatli Özel Ödülü: Emin Urgun–Bergama’nin kayip tapinagi Athena Nikephorion – BERTO (Bergama Ticaret Odasi Dergisi) 

Bergama Belediyesi Özel Ödülü:Mazlum Vesek–Benim Adim Memet–Emekçi Türk halkiyim ben– Ege Telgraf Gazetesi


Ekonomi Özel Ödülü (Bergama Ticaret Odasi Ödülü): Çagla Genis–Kapicilik hapis hayati gibi–Ilkses Gazetesi


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °