11'INCI ALAÇATI OT FESTIVALI BASLADI

11

Çesme Belediyesi tarafindan bu yil 11'incisi düzenlenen, Ege'nin enfes otlari ve onlarla yapilan birbirinden güzel yemeklerin yer aldigi Alaçati Ot Festivali büyük bir coskuyla basladi.

Çesme Belediyesi tarafindan düzenlenen, endemik otlar ve bu otlarla hazirlanan essiz lezzetlerle keyifli anlar yasatan Alaçati Ot Festivali, bu yil on birinci kez düzenleniyor. 

Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayilan mis gibi kokulari ile önemli dünya festivalleri arasinda yer alan Alaçati Ot Festivali bu yil da konserler, stantlar, sergiler, söylesiler, yarismalar ve yemek yapim atölyeleri ile milyonlari agirlayacak. 

“Labada Otu” temasiyla gerçeklestirilen Alaçati Ot Festivali stantlarin açilisiyla basladi. Ege’nin enfes otlarinin bulundugu stantlar yogun ilgi gördü.

SERGILER, SÖYLESILER YOGUN ILGI GÖRDÜ

Festivalin ilk gününde Sailors Cafe Alaçati’da Salim Basyigit Karma Resim Sergisi, Köse Konak Otel’de Cüneyt Kirdar Fotograf Sergisi, Heavenly Made Hacimemis’te M.K. Perker’den Ot’a Saygi Karikatür Sergisi, Köstem Otel’de Chermin Vidori Resim Sergisi, Kirmizi Ardiçkusu’nda Aysun Yenice/Zeynep Çobanoglu Mozaik-Heykel Sergisi, Alaçati Nann Breakfast and Lunch’da Begüm Ahu Aglaç Resim Sergisi, Köse Kahve’de Denis Dilara Kesimli Aytepe Resim Sergisi, Salkim Sögüt Restoran’da Sükran Tümer, Alaçati Degirmenler’de Elif Kemahlioglu’nun El Yapimi Kagit Sergisi, Onur Çanka ve Mehmetcan Aglaç’in Heykel Sergileri açildi.


Ayhan Sicimoglu ve Tülin Onaner de Alaçati Ek Hizmet Binasi’nda “Geçmisten Günümüze-Alaçati Ot Festivali’nin Tarihi”ni anlatan Fotograf Sergisi ve Söylesi gerçeklestirdi.

Sailors Cafe Alaçati’da gerçeklestirilen zeytinyagi tadim etkinliginin ardindan Imren Han Otel’de Sine Özsoy Yabani Otlarin Ayurvedik Özellikleri, Mikolog Jilber Barutçiyan t ise ‘Yeni baslayanlar için mantara giris” adli söyleside ziyaretçileri bilgilendirdi.

“ZEYTINE'E SAYGI GECESI DÜZENLENDI”

Aksaminda ise zeytin agaci katliamina dur demek ve farkindalik yaratmak amaciyla Alaçati Amfi Tiyatro’da ‘Zeytin’e Saygi’ gecesi düzenlendi.

Arbil Çelen Yuca’nin anlatimiyla tek kisilik gösteri “Yeniden dogmayi hatirlatan sükunetli kral: Zeytin’in ardindan 45 kisilik Cumhuriyet Senfoni Orkestra Sefi Tolga Tavis’in sunumuyla ‘Zeytin Sarkilari’ konseri düzenlendi. Izleyenler unutulmaz anlar yasadi.