12 MART CUMA ÜLKEMIZDE HAVA DURUMU

Kar, yagmur ve firtina uyarisi! Yagislarin; Van, Hakkari, Mus ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karisik yagmur ve yogun kar seklinde olmasi beklendiginden ulasimda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

Gündem 12.03.2021 09:16:53 0
12 MART CUMA ÜLKEMIZDE HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIGI:         Bati kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde hissedilir derecede (5 ila 12 derece) azalacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:                      Genelinde kuzeyli, Marmara'da güneyli yönlerden orta kuvvette, Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu ile Güneydogu Anadolu’nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kisa süreli firtina (60-90 km/sa)seklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGMUR UYARISI: Yagislarin, Siirt ve Sirnak çevrelerinde kuvvetli yagmur ve saganak seklinde olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuz sartlara karsi( sel, su baskini, Ulasimda aksamalar) dikkatli ve tedbirli ulunmalidir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu ile Güneydogu Anadolu’nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kisa süreli firtina (60-100 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden, yasanabilecek olumsuzluklara karsi (ulasimda aksamalar, çati uçmasi, direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG UYARISI:                 Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 11°C     Parçali ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 9°C         Parçali ve az bulutlu

KIRKLARELI °C, 10°C      Parçali ve az bulutlu

KOCAELI °C, 10°C         Parçali ve az bulutlu

A.KARAHISAR °C, 8°C Parçali ve az bulutlu

DENIZLI °C, 15°C          Parçali ve az bulutlu

IZMIR °C, 13°C             Parçali ve az bulutlu

MANISA °C, 15°C        Parçali ve az bulutlu

ADANA °C, 18°C         Parçali, yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 20°C     Parçali ve az bulutlu

HATAY °C, 15°C          Parçali, yer yer çok bulutlu

ISPARTA °C, 11°C        Parçali ve az bulutlu

ANKARA °C, 7°C        Parçali bulutlu

ÇANKIRI °C, 8°C        Parçali bulutlu

ESKISEHIR °C, 9°C    Parçali bulutlu

NEVSEHIR °C, 3°C     Parçali ve çok bulutlu

BOLU °C, 7°C            Parçali ve az bulutlu

DÜZCE °C, 12°C        Parçali ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 6°C Parçali ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 7°C  Parçali ve az bulutlu

GÜMÜSHANE °C, 1°C  Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yagisli

RIZE °C, 7°C                 Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmurlu

SAMSUN °C, 7°C         Parçali ve çok bulutlu

TRABZON °C, 7°C       Parçali çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde yagmurlu

ERZURUM °C, -2°C    Çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde kar yagisli

HAKKARI °C, 7°C        Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yogun olmak üzere aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

KARS °C, -2°C            Çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde kar yagisli

VAN °C, 6°C                Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yogun olmak üzere aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

DIYARBAKIR °C, 10°C  Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yagmurlu

GAZIANTEP °C, 9°C    Parçali ve çok bulutlu

SIIRT °C, 9°C               Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralikli yagmurlu

SANLIURFA °C, 13°C   Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yagmur ve saganak yagisli

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ            Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, dogusu yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de dogu ve güneydogudan 3 ila 5, aksam 2 ila 4; Dogu Karadeniz’de bati ve kuzeybatidan 7 ila 9, aksam 4 ila 6, gece güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0 m, batisi 1,0 ila 2,0 m, yer yer 3,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, firtinada zayif.

MARMARA             Hava Durumu: Parçali ve bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneydogudan 2 ila 4, sabah 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0 m, sabah 1,5 m; Görüs: Iyi.

EGE                         Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydogudan 2 ila 4, sabah 5; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatidan 5 ila 7, aksam saatlerinde kuzeyi güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, güneyi 2,5 ila 3,5 m, Görüs: Iyi.

AKDENIZ                Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu; Rüzgar: Bati Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatidan 7 ila 9, aksam 4 ila 6, dogusu güneydogudan 2 ila 4; Dogu Akdeniz’de kuzeydogudan 6 ila 8, yer yer 9, ögle saatlerinden itibaren 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m, yer yer 5,0 m, aksam 1,5 m; Görüs: Orta, firtinada zayif.

VAN GÖLÜ            Hava Durumu: Parçali çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 5 ila 7, sabah 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m, sabah saatlerinde 1,25 m; Görüs: Iyi, firtinamsi rüzgar aninda zayif.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °