14. TÜRKIYE TIYATRO BULUSMASI EFES SELÇUK'TA BASLIYOR

Her yil yüzlerce tiyatro üreticisine ev sahipligi yapan Türkiye Tiyatro Bulusmasi, bu yil "Tiyatro Özgürlestirir" sloganiyla 02-06 Agustos tarihleri arasinda Efes Selçuk'ta gerçeklestiriliyor.

Kültür Sanat 31.07.2021 13:20:52 0
14. TÜRKIYE TIYATRO BULUSMASI EFES SELÇUK

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Tiyatrolar Birligi isbirligi ile düzenlenecek etkinlikte birbirinden önemli isimlerin katilacagi söylesiler, oyunlar ve atölyelerle dolu bir program yer aliyor.

14. Türkiye Tiyatro Bulusmasi 2 Agustos Pazartesi günü saat 18.00’de Ahmet Ferahli Parki’nda düzenlenecek “Dünyayi Esitlik Güzellestirecek” ve  “Yerel Yönetimler ve Tiyatro Politikalari”  söylesileri ile baslayacak. “Dünyayi Esitlik Güzellestirecek” söylesisine Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Ece Uslu ve Zeynep Altiok katilacak. “Yerel Yönetimler ve Tiyatro Politikalari” söylesisinde ise Baskan Sengel’in yani sira Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin konusmaci olarak katilacaklar. 14. Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nin ilk günü saat 21.00’de Carpouza Cafe’de Izmir Flamenko Dernegi’nin “Nermin” adli gösterisi ile sona erecek. 

 Söylesi, atölye ve oyunlarda Rutkay Aziz, Taner Barlas, Yasar Gündem, Levent Üzümcü, Ece Uslu, Cezmi Baskin’in da aralarinda bulundugu isimler sanatseverler bulusacak. 

“Tiyatro Özgürlestirir” slogani ile düzenlenen 14. Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nda tiyatro topluluklari, meslek birlikleri ve sanatçilarin katilimiyla düzenlenen söylesi ve atölyelerde tiyatronun sorunlari tartisilacak, katilimci gruplar tarafindan oyunlar sergilenecek. 

14. Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nda 2 Agustos’ta Nermin- (Izmir Flamenko Dernegi), 3 Agustos’ta Frida- (Küçük Salon), 4 Agustos’ta Ask Dersleri- (Füsun Demirel Tiyatro 11), 5 Agustos’ta Kuvâyi Milliye Destani – (Samsun Sanat Tiyatrosu), 6 Agustos’ta Adalet Sizsiniz (Perdeci Oyunculari Rutkay Aziz Taner Barlas) adli oyunlar seyirci ile bulusacak. 

14. Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nda yer alan etkinlikler Ahmet Ferahli Parki, Pamucak Kamp Alani, Selçuk Belediyesi Dügün Salonu ve Amfi Tiyatro’da düzenlenecek. Tüm etkinliklerle ilgili ayrintili bilgi Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarinda yer alacak.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °