15 kiside mutasyonlu virüs tespit edildi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Ingiltere kaynakli mutasyon sebebiyle yapilan incelemelerde bu ülkeden yurda giris yapan 15 kiside mutasyonlu virüs tespit edilmis ve kontrol altina alinmistir. Ingiltere'den yurda girisler geçici olarak tamamen durdurul

Gündem 1.01.2021 21:03:26 0
15 kiside mutasyonlu virüs tespit edildi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Ingiltere'de ortaya çikan koronavirüste mutasyon vakalarina iliskin yazili açiklama yapti. Mutasyonla ilgili daha önce gerekli önlemlerin alindigini kaydeden Bakan Koca, "Bilindigi üzere Ingiltere tarafindan duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alinmis ve bu ülkeden yurda girisler askiya alinmisti. Ayrica son dönemde Ingiltere'den ülkemize girmis kisilerin tamami da geriye dönük tarama altina alinmisti. Halk Sagligi referans laboratuvarlarimizin da yurdun çesitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptigini da bildirmistik" ifadelerini kullandi.

"15 KISIDE MUTASYONLU VIRÜS TESPIT EDILDI"

Ingiltere'den yurda giris yapan kisilerin PCR testleri pozitif çikanlarin 15'inde mutasyon uyumlu virüse rastalandigini bildiren Koca, açiklamasina söyle devam etti:

"Ingiltere'den son dönemde yurda giris yapan ve PCR test sonucu pozitif çikan kisilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kiside yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmistir. Bu kisiler tarama basladigindan beri izolasyon altindadir. Izolasyonlari devam eden kisilerin temas çevreleri de karantinaya alinmis ve yaygin temas taramasi yapilmis ve kontrol altina alinmistir.

"INGILTERE'DEN GIRISLER DURDURULDU"

"Yurt çapinda yapilan düzenli taramalarda mutasyonlu virüs Ingiltere'den giris yapan kisiler disinda tespit edilmemistir. Ingiltere'den yurda girisler geçici olarak tamamen durdurulmustur. Gelismelerden vatandasimizi bilgilendirmeye devam edecegiz." (DHA)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °