15 MART HAVA DURUMU, SICAKLIKLAR AZALIYOR BAZI BÖLGELER IÇIN SEL VE FIRTINA UYARISI VAR!

Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Orta ve Dogu Karadeniz kiyilari ile Sinop çevreleri disinda tüm yurdun yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Gündem 15.03.2021 10:08:04 0
15 MART HAVA DURUMU, SICAKLIKLAR AZALIYOR BAZI BÖLGELER IÇIN SEL VE FIRTINA UYARISI VAR!

Yapilan son degerlendirmelere göre, genellikle, Kiyi Ege ve Bati Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun dogusunda karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Yagislarin; Kiyi Ege ile Antalya’nin bati kiyilari ve dogu kesimlerinde kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak, Bingöl, Mus, Bitlis ve zamanla Tunceli çevrelerinde kuvvetli karla karisik yagmur ve kar, yükseklerinde yer yer yogun kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

Hava sicakliginin, Iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI VAR;

Yagislarin, Kiyi Ege ile Antalya’nin bati kiyilari ve dogu kesimlerinde yer yer kuvvetli, Antalya'nin dogusunun içkesimlerinde zaman zaman çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak seklinde olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi (Ani sel, su baskini, yildirim, küçük çapli dolu yagisi ile yagis aninda kuvvetli rüzgar ve firtina) dikkatli ve tedbirli olunmalidir. Yagislarin, Bingöl, Mus, Bitlis ve zamanla Tunceli çevrelerinde kuvvetli karla karisik yagmur ve kar, yükseklerinde yer yer yogun kar seklinde olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarin; Güney ve Kiyi Ege, Bati Akdeniz ile Orta ve Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ÇIG UYARISI:

Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun dogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 18°C   Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ISTANBUL °C, 16°C       Parçali zamanla çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

KIRKLARELI °C, 15°C    Çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

KOCAELI °C, 20°C      Parçali zamanla çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

A.KARAHISAR °C, 13°C Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli yagmurlu

IZMIR °C, 18°C              Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

MANISA °C, 17°C          Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli

MUGLA °C, 13°C           Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C           Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli

ANTALYA °C, 17°C        Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren bati kiyilari ile dogu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

HATAY °C, 15°C            Çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli

ISPARTA °C, 11°C           Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

ANKARA °C, 12°C          Parçali çok bulutlu ve aralikli yagmurlu

ÇANKIRI °C, 12°C          Parçali çok bulutlu ve aralikli yagmurlu

ESKISEHIR °C, 17°C       Parçali çok bulutlu ve aralikli yagmurlu

NEVSEHIR °C, 10°C       Parçali çok bulutlu ve aralikli yagmurlu

BOLU °C, 16°C              Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

DÜZCE °C, 21°C           Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

KASTAMONU °C, 15°C Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

ZONGULDAK °C, 16°C  Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

ARTVIN °C, 16°C           Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yagmur ve yüksekleri karla karisik yagmurlu

GÜMÜSHANE °C, 9°C  Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yagmur ve yüksekleri karla karisik yagmurlu

SAMSUN °C, 21°C        Parçali ve çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C      Parçali ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 4°C       Parçali çok bulutlu ve aralikli kar yagisli

HAKKARI °C, 8°C        Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

KARS °C, 4°C              Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli kar yagisli

VAN °C, 7°C                Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

DIYARBAKIR °C, 13°C Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli

GAZIANTEP °C, 10°C  Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

SIIRT °C, 13°C              Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli

SANLIURFA °C, 13°C    Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ                  Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra batisi yer yer yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de güney ve güneydogudan 3 ila 5; Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan 3 ila 5, aksam 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Dogu Karadeniz’in dogusunun açiklarinda yer yer 2,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren geneli yagmur ve yer yer saganak yagisli; Rüzgar: Güney ve güneydogudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

EGE                               Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Güney ve güneybatidan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, kuvvetli yagis aninda zayif.

AKDENIZ                       Hava Durumu: Çok bulutlu, batisinda yer yer kuvvetli olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de güney ve güneybatidan 4 ila 6, sabah 7; Dogu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydogu, dogusu güneydogudan, Dogu Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan, aksam saatlerinden itibaren güneybatidan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batisi 2,0 ila 3,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, kuvvetli yagis aninda zayif.

VAN GÖLÜ                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yagmur ve yer yer karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °