15 Subat'ta okullar açilacak mi?

Son dakika haberine göre Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, 2020-2021 Egitim Ögretim Yili Yariyil Dönemi zilini çalarak "Ikinci dönemde salginin yolumuzdan çekildigi oranda okullarimiza hep beraber dönecegiz. 15 Subat'tan itibaren sizleri okullarimiza ç

Gündem 22.01.2021 12:54:01 0
15 Subat

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, 81 ilden 243 ilkokul, ortaokul ve lise ögrencisi ile video konferans yöntemiyle bir araya gelerek, '2020-2021 Egitim Ögretim Yili Yariyil Dönemi Kapanis' zilini çalip, 'Birlikte 23 Gün Etkinlikleri'nin tanitimini yapti.

Ögrencilere hitaben konusan Bakan Selçuk, "Bugün yariyil tatilimiz basliyor. Çok sira disi bir dönemi geride biraktiniz. Siniflarinizi, kosturdugunuz koridorlari, okulun bahçesini, ögretmenlerinizi en çok da arkadaslarinizi özlediniz. Sabah erkenden kalkip, yollara düsmeyi bile özlediginizi düsünüyorum. Uzaktan egitimin inceliklerini ögrendiniz, bir sekilde ögrenmek durumunda kaldiniz. Hayatinizin gerçekten unutamadiginiz günleri oldugunu düsünüyorum. Bu bizim için de aynen böyle. Sizlere en iyi egitim imkanlari sunabilmek, her birinize ulasmak için neler yapmak durumunda kaldik, gerçekten bunlar çok degerli. Yüz yüze egitim yapma imkanimiz olmadi; ama dünya standartlarinda bir uzaktan egitim imkanini sizler için olusturduk. Ikinci dönemde salginin yolumuzdan çekildigi oranda okullarimiza hep beraber dönecegiz. 15 Subat'tan itibaren sizleri okullarimiza çagirmak, orada görmek istiyoruz. Salgin kosullarini dikkate alarak elbette bu degerlendirme yapiliyor. Bahari okullarimizda hep birlikte karsilayalim niyetindeyiz" diye konustu.

ÖGRENCILER IÇIN 23 GÜN ETKINLIGI

Bakan Selçuk, ögrencilerle sohbet ederek yari yil tatilinde kendileri için hazirlanan etkinlikleri tanitti. Bakan Selçuk, ögrencilere tatillerinin 23 gün sürecegini animsatarak her isi kendilerinin yapmasi nasihatinde bulundu. Bakan Selçuk 'Birlikte 23 Gün Etkinlikleri'ne iliskin, "Bu dönemde en çok kullandiginiz kelime 'sikildim' kelimesi olabilir. Elbette sikildik yorulduk; ama her zaman yapilacak güzel isler vardir, güzel etkinlikler vardir. Azimli olmaniz çok önemli. Bir resim yapmaniz, yemek yapmaniz yaziyi hikayeyi kaleme almaniz çok degerli. Üretimde bulunmak çok kiymetli. Bu sekilde içinizin rahatladigini göreceksiniz. Biraz daha büyüdügümüzü hissedeceksiniz. Her güne özel etkinlikler hazirladik. 'Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri' ile her gün farkli etkinlikler yapabileceksiniz. 'Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri' içeriginde harf, sayi, kavramlara farkli açidan bakmamizi saglayacak; sanata, resme dair paylasimlardan, su doku, günün deneyi, sanat, hikaye tamamlama etkinlikleri gibi etkinliklerimiz var. Bu etkinlikleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ögrenciler için ayri ayri planlandik. Birlikte 23 gün etkinliklerine bakanligin resmi web sitesinden ulasabilirsiniz" ifadelerini kullandi.

Ögrencilerin görüslerini de alan Bakan Selçuk, daha sonra ilk dönemin kapanis zilini çaldi.

Kaynak: DHA


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °