15 YASINDAKI PIYANIST AYSE CEMRE AGIRGÖL'ÜN GURURLANDIRAN BASARISI

15 YASINDAKI PIYANIST AYSE CEMRE AGIRGÖL

15 yasindaki genç piyanist Ayse Cemre Agirgöl, yetenegi ile Türkiye'yi gururlandirmaya devam ediyor. Hem dünyanin en saygin ve en önemli müzik okullarindan Mozarteum Üniversitesi Pre-College Piyano Bölümü ögrencisi hem de Salzburg Mozart Musikgymnasiu


4 yasinda piyano ile tanisan, hayatinin ritmini notalarla yakalayan 15 yasindaki genç ve yetenekli piyanist Ayse Cemre Agirgöl, bugün adini müzik dehasi Wolfgang Amadeus Mozart’tan alan, dünyanin en iyi müzik okullarindan biri olarak kabul edilen Mozarteum Üniversitesi’nin üstün yetenekli çocuklarin kabul edildigi Pre-College piyano bölümünde özel bir egitim aliyor. Üniversitenin piyano bölümüne, 12 yasinda, Türkiye’den kendi yas grubunda kabul edilen ilk Türk ögrenci olan Agirgöl, basarilariyla adindan söz ettirmeye devam ediyor.

SALZBURG FILARMONI ORKESTRASI ILE ÇALMAYA HAK KAZANAN TEK PIYANIST

Ayse Cemre, okulunda “nadir görülen yeteneklerden biri” olarak tanimlaniyor. Üstün yetenegi ile göz dolduran piyanist, tüm Avusturya ve Almanya’nin Bavyera eyaletinden 500’ün üzerinde 6-18 yas arasi katilimcinin yer aldigi yetenek yarismasinda ikinci tura kalan 100 kisiden biri oldu. 100 kisinin canli performanslarinin degerlendirilmesinin ardindan ise Sef Elisabeth Fuchs yönetiminde Salzburg Filarmoni Orkestrasi ile çalmaya hak kazanan üç kisiden tek piyanist olmayi basardi.

24 HAZIRAN’DA SAHNE ALACAK

Ayse Cemre Agirgöl, 24 Haziran’da Salzburg Havalimani, Amadeus Terminali’nde düzenlenecek büyük final konserinde sahneye çikacak ve Salzburg Filarmoni Orkestrasi ile Chopin 1 numarali piyano konçertosunu seslendirecek. Ailesinin destegi ile küçük yastan itibaren azim, özveri ve disiplinli çalismayla egitimine Avrupa’da devam eden basarili piyanist, Türkiye’yi müzik alaninda temsil edecek olmanin gururunu yasiyor.