16 saat göçük altinda kaldi, Ege'de yasama tutundu

16 saat göçük altinda kaldi, Ege

Izmir'in Seferihisar Ilçesi açiklarinda meydana gelen 6.9 büyüklügündeki depremde, alisveris yapmak için girdigi magazanin yikilmasiysa göçük altinda kalan ve 16 saat sonra kurtarilan 37 yasindaki Gülçin Aykut Soykan, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi (E

. Tedavi sürecinin 1 ayini yogun bakimda geçiren ve sag bacagini kaybeden Soykan’i evine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tip Fakültesi ve Hastane yönetimi ile Egeli saglikçilar ugurladi. Yarali son depremzedenin de taburcu edildigini söyleyen Rektör Budak, Covid pandemisi ve deprem sürecinde Egeli saglik çalisanlarinin üstün bir gayret gösterdigini dile getirip kendilerine tesekkür etti.

Izmir’in Seferihisar Ilçesi açiklarinda 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklügündeki deprem, 100’den fazla kisi hayatini kaybetmesine bin 50 kisinin de yaralanmasina yol açti. Kök hücre bagisinda bulunduktan sonra alisveris yapmak üzere Yilmaz Erbek apartmanin zemin katindaki alisveris magazasina giren evli ve 1 çocuk annesi 37 yasindaki Gülçin Aykut Soykan, depreme burada yakalandi. Binanin yikilmasiyla göçük altinda kalan Soykan 16 saatlik çalismanin ardindan kurtarilarak Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi.

1 AY YOGUN BAKIMDA KALDI

Sag bacagini kaybeden ve sag kolu ile yüzünün sag kisminda ciddi yaralanmalar olusan Soykan’in tedavi sürecinin 1 ayini yogun bakimda geçirdi. Covid’i de atlatan Soykan; Ortopedi, Anestezi Yogun Bakim, Covid Yogun Bakim ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisinde tedavi gördü.

Depremde yaralanip tedaviye alinan yaralilardan sonuncusu olan Soykan’in tedavisi tamamlandi ve taburcu edilmesine karar verildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Tip Fakültesi ve Hastane yönetimi tarafindan evine ugurlanan Soykan, “Karanliktan sonra böyle bir aydinliga gelmek gerçekten mucize. Çok mutluyum ve kendimi iyi hissediyorum. Eve gidecegim, çocuguma kavusacagim. Tüm saglik çalisanlarina tesekkür ediyorum. Çok iyi insanlarla karsilastim burada, bana moral açisindan da destek oldular. Bu kadar çok sevenimin oldugunu buraya gelince ögrendim. Buradaki hocalarimiza, hemsirelerimize de ayri ayri tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar, onlar olmasaydi ben yasayamazdim. Enkaz altindan çikartilip ambulansa bindigimde dedim ki ‘Tamam artik kurtuldum’ biraz da o azimle vücudum çaba gösterdi sanirim” diye konustu.

“SON DEPREMZEDEMIZI DE TABURCU ETTIK”

Izmir depreminde yaralilarin büyük bölümünün Ege Üniversitesinde tedavi edildigini hatirlatan Rektör Budak, Covid pandemisi ve deprem süreçlerinde Egeli saglik çalisanlarinin üstün bir gayret gösterdigini söyledi. Yarali son depremzedeyi evine ugurlamaktan mutluluk duyduklarini kaydeden Rektör Budak, “Allah devlete millete zarar vermesin. Üniversitemiz pandemi ve deprem süreçlerinde çok yogun hizmet verdi. Bu süreçte bizlerden destegini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a ve tüm devlet büyüklerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Iyi ki hocalarimiz ve saglik çalisanlarimiz var. Ayni gayretle en iyi saglik hizmetini sunmaya devam edecegiz” dedi.