‘2. IZMIR BILIM OLIMPIYATLARI'NDA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU

‘2. IZMIR BILIM OLIMPIYATLARI

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen 2. Izmir Bilim Olimpiyatlari Ödül Töreni gerçeklestirildi

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘2. Izmir Bilim Olimpiyatlari Ödül Töreni’  15 Temmuz Sehitleri Konferans Salonunda gerçeklestirildi. Törene Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Il Milli Egitim müdür yardimcilari, egitim yöneticileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

‘Izmir Bilim Olimpiyatlari’nin Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilk kez 2019 yilinda bilim olimpiyatlari egitimlerini yayginlastirmak, Izmir ilinde bilim olimpiyatlari kültürü olusturmak, ulusal ve uluslararasi bilim olimpiyatlarina katilimi arttirmak hedefiyle düzenleniyor. Lise ve ortaokul matematik ve bilgisayar alanlarina ek olarak; Türkiye’de ilk defa ortaokul fen bilimleri ve ilkokul alanlari da dâhil edildi. ‘2021 Izmir Bilim Olimpiyatlari’na dört bine yakin basvuru yapildi. Her sinif düzeyinde ve her kategoride toplam 53 ögrenci madalya almaya hak kazandi.


Izmir Valisi Sayin Yavuz Selim Kösger, 2. Izmir Bilim Olimpiyatlari Ödül Töreni’nde yaptigi konusmada, ögrencilerin bilim olimpiyatlarina hazirlanmasinda emegi geçen tüm ögretmen ve ögrencilere tesekkür etti ve çaliskan, adil ve köklerine bagli iyi egitimli gençlerle Türkiye’nin hak ettigi yere ulasacagini söyledi.