Tarih: 28.12.2020 06:06

2. Izmir Uluslararasi Duvar Resimleri Çalistayi

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen "Izmir Uluslararasi Duvar Resimleri Çalistayi"nin ikincisi bu yil Ekim ayinda gerçeklestirilecek. Izmir’in duvarlarina renk getirecek çalistaya katilmak isteyen sanatçilar, 6 Mayis tarihine kadar basvuru yapabilecek.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir’in duvarlarini renklendirmeye devam ediyor. Geçen yil gerçeklesen ve tüm Izmirlilerden tam not alan Uluslararasi Izmir Duvar Resimleri Çalistayi’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Kente ayri bir hava getiren duvar resimleri, Alsancak’ta belirlenen dört ayri duvarda can bulacak.

Ilerleyen yillarda tüm kente yayginlastirilmasi düsünülen çalistay kapsamindaki uygulamalar, Izmir Limani, Alsancak Vapur Iskelesi, Alsancak Gari arasinda gerçeklestirilecek. Belirlenen sartnameye göre basvuru yapan sanatçilarin eserleri jüri tarafindan degerlendirmeye tabi tutulacak. Eserleri seçilen sanatçilar 1-30 Ekim tarihleri arasinda belirlenen yerlerde resimlerini hayata geçirecek.

Resimler özgün karakterler tasiyacak ve tasarimlar daha önce baska bir yerde uygulanmamis olacak. Seçilen ve uygulanan eserlerin sahipleri, ödül olarak 5000 Euro alacak. Son basvuru tarihi 6 Mayis olan 2. Uluslararasi Duvar Resimleri Çalistayi’nin sartnamesi ve basvuru formuna www.izmirworkshop.org adresinden ulasilabilir.

Uygulanacak yerler;
Duvar resimlerinin 4 farkli uygulama merkezi ise söyle;

  1. Alsancak Katolik Kilisesi (Enver Dündar Basar Sokak No: 8-135)
  2. Çavusoglu Apartmani (1484 Sokak No: 25)
  3. Anka Apartmani (1453 Sokak No: 4)
  4. Dalton Dil Okullari (Prof. Dr. Nusret Fisek Caddesi No: 10)

Ilk çalistaya 23 ülkeden 92 sanatçi katildi

2018 yilinda ilki gerçeklestirilen Uluslararasi Izmir Duvar Resimleri Çalistayi’na 23 ülkeden 92 sanatçi tasarimlarini gönderdi. Bunlarin arasindan uygulanmasi için seçilen dört eser Türkiye’den, diger dört eser ise Fransa, Sirbistan, Kolombiya ve Ekvador’dan oldu. Sekiz sanatçinin eserleri Konak ve Alsancak güzergahindaki duvarlara uygulandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —