2 IZMIR ULUSLARARASI MÜLTECI FILM FESTIVALI BASLIYOR

2. Izmir Uluslararasi Mülteci Film Festivali 12 Nisan'da basliyor. Festivalde 35 kisa 14 uzun metrajli filmin gösteriminin yani sira panel, atölye, sergi ve söylesiler düzenlenecek.

Kültür Sanat 12.04.2022 11:40:35 0
2 IZMIR ULUSLARARASI MÜLTECI FILM FESTIVALI BASLIYOR

Halklarin Köprüsü Dernegi 12-16 Nisan tarihleri arasinda 2.Izmir Uluslararasi Mülteci Film Festivali’ni düzenleyecek. Fransiz Kültür Merkezi'nde gerçeklesecek olan film festivaline Hindistan, Fransa, Almanya ve Italya gibi farkli ülkelerden 35’i kisa metraj, 14’ü uzun metraj kurmaca, belgesel ve animasyon film gösterimi yapilacak.  Festivalde 35 kisa 14 uzun metrajli filmin gösteriminin yani sira panel, atölye, sergi ve söylesiler düzenlenecek. yönetmenlerle yapilacak söylesiler ve panel gerçeklestirilecek.

Fransiz Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek olan festivalde Halklarin Köprüsü Dernegi üye ve gönüllülerinin olusturdugu Halklarin Korosu da açilis gecesinde Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Yunanca ve Lazca parçalarla yer alacak.

Festivalin tanitim bülteninde yasanan Rusya-Ukrayna savasina deginen Halklarin Köprüsü Dernegi 2.Izmir Uluslararasi Mülteci Film Festivali tanitimi için yaptigi açiklamada : “Dünya yine yeni bir savasa taniklik ediyor. Ikinci dünya savasinin ardindan emperyalist devletler adina vekaleten yürütülen bölgesel savaslar yerini bir 3. Dünya savasina mi birakacak sorusu tüm insanligin zihnini mesgul ediyor. Emperyalistler arasi güç dengeleri ve çikar çatismalari savaslari sürekli kiliyor. Böylesi bir ortamda çogu zaman bir nefret nesnesi, ucuz isgücü ama neredeyse her zaman ‘görünmez’ olan mültecileri görünür kilma çabamizin bir parçasi olarak 2. Izmir Uluslararasi Mülteci Film Festivalini gerçeklestirecegiz.” ifadelerini kullandi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °