Tarih: 28.12.2020 06:06

2. Ulusal Sütçülük Kongresi Izmir

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafindan 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde Izmir’de düzenlenecek olan 2. Ulusal Sütçülük Kongresi özel sektör ve bilim insanlarindan yogun ilgi görüyor.

Ilki 2017 yilinda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafindan organize edilen kongrenin organizasyonunu bu yil Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü üstlendi. Iki yilda bir düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kongreye Türkiye’nin pek çok  üniversitesinden ve özel sektörden katilim olacak.

YABANCI BILIM INSANLARI SUNUM YAPACAK

Kongre konularinda tecrübeli olduklarini belirten 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Düzenleme Kurulu ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Baskani Vekili Prof. Dr Harun Rasit Uysal: “Kongremizde Uluslararasi Sütçülük Federasyonu (IDF) Genel Direktörü Caroline Emond da bir sunum yapacaktir. Kongremiz bu yil Eylül ayinda Istanbul’da yapilacak olan Dünya Sütçülük Zirvesi öncesi önemli bir bulusma olacaktir. Polonya’dan gelecek bilim insanlari da sunum yaparak Türk bilim dünyasi ile fikir alisverisinde bulunacaklardir.”dedi.

SÜT BILIMI VE TEKNOLOJISINDEKI YENI GELISMELER KONUSULACAK

2. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin süt bilimi ve teknolojisindeki yeni gelismelerin, ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette basarili olabilmesi için izlemesi gereken stratejilerin tartisilacagi bir platform olacagini söyleyen Prof. Dr Harun Rasit Uysal: “Insanlar için vazgeçilmez olan gida ve gidanin önemli bir bölümünü olusturan süt üretiminin sürdürülebilirligi toplumlarin sagligi ve gelecegi açisindan büyük önem arz etmektedir. 

Digerlerine nazaran üretim risklerinin daha fazla oldugu süt ve süt ürünleri sektörü; hava kosullari, küresel iklim degisikligi,  çevre, enerji, tüketici tercihleri, hammadde maliyetleri, piyasa kosullari ve teknoloji düzeyi gibi parametrelerin etkisinde kalan dinamik bir yapidir. Bu nedenle sektöre yönelik politika ve stratejilerin yapilacak olan kongre, sempozyum, çalistay gibi organizasyonlarla kisa ve uzun vadede olusturulmasi ve güncellenmesi zorunlulugu ortaya çikmaktadir. Bu amaçla düzenlenen “2. Ulusal Sütçülük Kongresi” süt bilimi ve teknolojisindeki yeni gelismelerin ve ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette ve sürdürülebilirlikte basarili olabilmesi için izlenmesi gereken stratejilerin tartisilacagi bir platform olacaktir” seklinde konustu.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin ana düzenleyicileri Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Tarim ve Orman Bakanligi Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlügü, Türkiye Süt, Et ve Gida Üreticileri ve Sanayicileri Birligi (SETBIR) Ambalajli Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Dernegi (ASÜD), Ulusal Süt Konseyi (USK) ve Zootekni Federasyonu’dur.

Organizasyon kismini Sidas Medya’nin üstlendigi kongreye yüz otuzun üzerinde bildiri geldi. Kongre ulusal olmasina ragmen Avrupa, Polonya ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden de katilimcilar olacaktir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —