2019 FIFA The Best ödülü sahiplerini buldu

2019 FIFA The Best ödülü sahiplerini buldu

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
2019 FIFA The Best ödülü sahiplerini buldu

2019 yilinin FIFA The Best ödülü sahiplerini buldu. En iyi futbolcu ödülünün haricinde, en iyi teknik direktör, altin top, yilin kalecisi haricinde FIFA Puskas yilin golü ödülü de sahibini buldu.

Teknik adamlar, futbolcular ve halk tarafindan gerçeklestirilen oylamalar neticesinde sahibini bulan FIFA The Best ödülleri, dün aksam renkli dakikalara sahne oldu. Kadin ve erkek futbolcularin yer aldigi ödül töreninde Puskas yilin golü de belirlendi. Iste, 2019 FIFA The Best ödülleri ile birlikte belli olan yilin futbolcusu ödül töreni hakkinda bazi bilgiler

FIFA THE BEST YILIN OYUNCUSU ÖDÜLÜ SAHIBINI BULDU

FIFA Yilin En Iyi Erkek Futbolcusu Ödülü'nü, Barcelona'nin Arjantinli oyuncusu Lionel Messi kazandi.

FIFA tarafindan 2019 yilinin en iyilerinin belirlendigi gala gecesi, Italya'nin Milano kentindeki La Scala Tiyatrosu'nda düzenlendi. France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortakligin sona ermesinin ardindan hayata geçirilen FIFA En Iyiler Ödülleri, 4. kez dagitildi.

Milli takimlarin teknik direktör ve kaptanlari, basin mensuplari arasindan seçilmis bir grup ile halkin katilimiyla yapilan oylama sonucunda Barcelona'dan Lionel Messi, yilin en iyi erkek futbolcusu seçildi.

France Football dergisinin verdigi Ballon d'Or (Altin Top) Ödülü'nü 5 kez alan Arjantinli futbolcu, Liverpool'dan Virgil van Dijk ve Juventus'tan Cristiano Ronaldo'yu geride birakarak bu ödülü ilk defa kazanmayi basardi.

En iyi kadin futbolcu ödülünü, Reign Kulübü ve ABD Milli Takimi'nin forvet oyuncusu Megan Rapinoe aldi.

En iyi erkek ve kadin futbolcu ödüllerini takdim etmek için sahneye gelen FIFA Baskani Gianni Infantino, Iranli makamlarin, kadin taraftarlarin erkek karsilasmalarinda statlara girmesi konusunda garanti verdigini paylasti.

Uygulama ilk olarak Iran Milli Takimi'nin 10 Ekim'de Kamboçya'yi konuk edecegi 2022 FIFA Dünya Kupasi Asya Elemeleri maçinda hayata geçecek.

YILIN TEKNIK DIREKTÖRÜ KLOPP

Ingiliz kulübü Liverpool'un basinda UEFA Sampiyonlar Ligi kupasini kazanan Alman Jürgen Klopp, Josep Guardiola (Manchester City) ve Mauricio Pochettino'nun (Tottenham) önünde erkek futbolunda yilin teknik direktörü seçildi.

Kadin futbolunda en iyi teknik direktör ödülünü, ABD Milli Takimi'ni çalistiran Jill Ellis aldi.

Liverpool'dan Brezilyali Alisson Becker, yilin erkek kalecisi, Atletico Madrid'de oynayan Hollandali Sari van Veenendaal da yilin kadin kalecisi ödülüne layik görüldü

Yilin en iyi golüne verilen FIFA Puskas Ödülü, Macaristan liginde Debrecen formasi giyen Daniel Zsori'ye gitti.

FIFA Fair Play Ödülü'nü, Ingiltere Championship ekibi Leeds United'in teknik direktörü Marcelo Bielsa kazandi. Arjantinli teknik adam, 1-1 biten maçta, takiminin Aston Villali bir futbolcu sakatlik yasadigi sirada gol atmasi nedeniyle oyuncularina bilerek gol yemeleri için talimat vermisti.

FIFA Taraftar Ödülü ise otistik ve görme engelli oglunu Palmeiras Kulübünün maçlarina götürerek, karsilasma boyunca sahada olanlari ona anlatan Brezilyali Silvia Grecco'ya verildi.

YILIN 11'LERI

FIFA ile Uluslararasi Profesyonel Futbolcular Birligi (FIFPro) tarafindan belirlenen Yilin 11'ine, erkekler ve kadinlarda su oyuncular seçildi:

Erkekler
Kaleci: Alisson Becker (Liverpool/Brezilya)

Savunma: Virgil van Dijk (Liverpool/Hollanda), Matthijs de Ligt (Juventus/Hollanda), Sergio Ramos (Real Madrid/Ispanya), Marcelo (Real Madrid/Brezilya)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid/Hirvatistan), Frenkie de Jong (Barcelona/Hollanda), Eden Hazard (Chelsea/Belçika)
Forvet: Kylian Mbappe (PSG/Fransa), Lionel Messi (Barcelona/Arjantin), Cristiano Ronaldo (Juventus/Portekiz)

Kadinlar
Kaleci: Sari van Veendaal (Atletico Madrid/Hollanda)

Savunma: Lucy Bronze (Olympique Lyon/Ingiltere), Nilla Fischer (Linkopings/Isveç), Kelly O'Hara (Utah Royals/ABD), Wendie Renard (Olympique Lyon/Fransa)

Orta saha: Julie Ertz (Chicago Red Stars/ABD), Amandine Henry (Olympique Lyon/Fransa) Rose Lavelle (Washington Spirit/ABD)
Forvet: Alex Morgan (Orlando Pride/ABD), Megan Rapinoe (Reign/ABD), Marta Vieria (Orlando Pride/Brezilya)


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °