Tarih: 28.12.2020 06:06

2021 ASGARI ÜCRET ZAMMI NE OLACAK? ILK TOPLANTI YAPILDI.

Facebook Twitter Linked-in

2021 asgari ücret zammi için beklenen haber geldi. 7 milyon çalisani direkt, dolayli olarak ise Türkiye'deki tüm çalisanlarin maasina etki eden yeni asgari ücret için ilk görüsmeler bugün gerçeklesti. 2021 asgari ücret zammi her yil oldugu gibi yine Aralik ayi sonunda belli olacak. Bilindigi üzere; yeni asgari ücret, asgari geçim indirimi (AGI), issizlik maasi gibi birçok konu basligina da etki ediyor. Öte yandan Asgari ücret görüsmeleri sonrasi 'asgari ücret ne kadar olacak?' 'asgari ücret ne kadar?' gibi son dakika arastirmalari da öne çikti.

ASGARI ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret zam görüsmeleri öncesi açiklama yapti ve "Bakanlik olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek isçi ve isverenlerimizin mutabakatiyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin isçi ve isverenlerin beklentilerine uygun, çalisma hayatina olumlu katki saglayacak seviyede belirlenecegine inaniyorum."dedi. Türk-Is Genel Baskani Atalay da dün "Komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde Hak-Is ve DISK'in kanaatini alip açiklar." demisti.

2021 ASGARI ÜCRET ZAM ORANI IÇIN 5 PARAMETRE ÖNE ÇIKTI

Yeni asgari ücret zam pazarliginda son dakika gelismeleri yakindan takip edilirken bu yilki görüsmelerde 'yasam maliyeti, pandemi döneminde ekonomik durum, gerçeklesen ve hedef enflasyon, refah payi' olmak üzere 5 parametrenin ön plana çikacagi ifade ediliyor.

ASGARI ÜCRET NET NE KADAR

Asgari ücret, halen bekar bir isçi için aylik brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düstügünde net 2 bin 324 lira 71 kurus olarak uygulaniyor. Apartman görevlileri için ise normal isçilerden farkli olarak gelir ve damga vergileri kesilmedigi için net 2 bin 501 lira 55 kurus olarak hesaplaniyor.

Asgari ücretin isverene toplam maliyeti, bir isçi için 3 bin 458 lira. Bunun 2 bin 943 lirasini brüt asgari ücret, 456 lira 17 kurusunu sosyal güvenlik primi, 58 lira 86 kurusunu isveren issizlik sigorta fonu olusturuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —