22 MAYIS CUMARTESI; SICAKLIKLAR DÜSMEYE DEVAM EDIYOR, SURIYE KAYNAKLI TOZ TASINIMI UYARISI YAPILDI

Hava sicakliginin, iç kesimlerde hissedilir derecede (6-14 derece)olmak üzere kuzey, iç ve dogu bölgelerde azalacagi, Marmara'nin batisi ile Kiyi Ege'de 2 ila 4 derece artacagi tahmin ediliyor.

Gündem 22.05.2021 09:36:43 0
22 MAYIS CUMARTESI; SICAKLIKLAR DÜSMEYE DEVAM EDIYOR, SURIYE KAYNAKLI TOZ TASINIMI UYARISI YAPILDI

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin; Bati Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankiri, Kayseri, Nigde, Yozgat, Nevsehir, Kirsehir, Kirikkale, Çorum, Ordu, Giresun ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgarin; Dogu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-80 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden ulasimda aksamalar, agaç devrilmesi, Çati uçmasi gibi yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

TOZ TASINIMI; Suriye kaynakli toz tasiniminin Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir, Batman, Elazig, Tunceli, Bingöl, Mus, Siirt ve Sirnak çevrelerinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Görüs mesafesinde düsme, hava kalitesinde azalma, yagis alan yerlerde çamur seklinde yagis ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

MERKEZLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 23°C     Parçali bulutlu

ISTANBUL °C, 21°C          Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 23°C       Parçali bulutlu

KOCAELI °C, 22°C          Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

A.KARAHISAR °C, 18°C  Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

IZMIR °C, 25°C               Parçali ve az bulutlu

MANISA °C, 27°C           Parçali ve az bulutlu

MUGLA °C, 27°C            Parçali ve az bulutlu

ADANA °C, 28°C            Parçali, zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ANTALYA °C, 27°C         Parçali ve az bulutlu

HATAY °C, 24°C             Parçali, zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ISPARTA °C, 23°C          Parçali ve az bulutlu

ANKARA °C, 18°C           Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ÇANKIRI °C, 18°C           Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, 17°C         Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KONYA °C, 19°C             Parçali ve çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

BOLU °C, 16°C                 Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

DÜZCE °C, 19°C              Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

KASTAMONU °C, 15°C   Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 17°C    Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ARTVIN °C, 25°C            Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

SAMSUN °C, 20°C         Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

TOKAT °C, 21°C             Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

TRABZON °C, 20°C       Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ERZURUM °C, 26°C       Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KARS °C, 28°C              Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

AGRI °C, 28°C              Parçali bulutlu

VAN °C, 25°C               Parçali ve az bulutlu

ADIYAMAN °C, 31°C    Az bulutlu ve açik

DIYARBAKIR °C, 34°C Az bulutlu ve açik

GAZIANTEP °C, 27°C   Az bulutlu ve açik

SIIRT °C, 32°C              Az bulutlu ve açik

DENIZLERIMIZDE HAVA

KARADENIZ                   Hava Durumu: Parçali bulutlu, Orta ve Dogu Karadeniz gök gürültülü saganak yagisli, Rüzgar: Bati ve kuzeybati, batisi aksam güneybatidan 3 ila 5, dogusunda 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, dogusunda 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA                     Hava Durumu: Parçali bulutlu, dogusu ilk saatlerde gök gürültülü saganak yagisli, Rüzgar: güney ve güneybati, ögleden sonra güneydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

EGE                                 Hava Durumu: Parçali bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydogudan 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatidan 3 ila 5, güneyinde 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5m Görüs: Iyi.

AKDENIZ                         Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Bati Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatidan 5 ila 7, Dogu Akdeniz'de bati ve güneybati, aksam kuzeybati, dogusu kuzeydogudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüs: Iyi.

VAN GÖLÜ                     Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, zamanla 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, zamanla 1,5m ila 2,5m; Görüs: Iyi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °