24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ ALIAGA'DA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Basögretmen unvanini kabul ettigi tarih olan ‘24 Kasim Ögretmenler Günü', Aliaga'da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandi.

Yerel 24.11.2021 16:56:06 0
24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ ALIAGA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Basögretmen unvanini kabul ettigi tarih olan ‘24 Kasim Ögretmenler Günü’, Aliaga’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandi.

Cumhuriyet Meydani’nda Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Erol Koyuncu’nun Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla baslayan ‘Ögretmenler Günü’ etkinlikleri Tüpras Halk Egitimi Merkezi’ndeki programla devam etti.

Atatürk Ortaokulu ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan kutlama programina Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Oktay Bingöl, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Erol Koyuncu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, kurum müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

 

Tüpras Halk Egitimi Merkezi’ndeki program göreve yeni baslayan ögretmenler adina Masallah Çalimli’nin ve emekli ögretmenler adina Salih Arikoglu’nun konusmasi ile basladi. Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Atatürk Ortaokulu Müdürü Habib Bilgiç yapti. Bilgiç, “Ögretmenlik fedakârlik isteyen bir meslektir. Diger meslekler gibi mesai saatlerine tabi degildir. Iki saat arasina sigmayan bir meslektir. Okulun duvarlari arasinda da, evde de mahallede de görevi basindadir. Meslege basladigi günden itibaren yasaminin sona erecegi ana kadar görevini icraya etmeye devam eder. Öldükten sonra bile fikirleri ögrencilerinde yasamaya devam eder” diye konustu. 

ALIAGA KAYMAKAMI ÖMER KARAMAN, “ÖGRETMENLER, BIR DEVLETIN, BIR MILLETIN EN KUTSAL HEDIYELERIDIRLER”

Aliaga Kaymakami Ömer Karaman ise yaptigi konusmasinda su ifadeleri kullandi: “Ilim ve irfan ordumuzun isigi olan ögretmenlerimizin gününü kutluyum. Ögretmenlerimiz toplumumuzun egitime katkisi olan en degerli unsurlaridirlar. Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum diyen bir gelenegin getirdigi bu güzel meslek her geçen gün gönüllere daha fazla taht kurmaktadir. Ögretmenler, bir devletin bir milletin en kutsal hediyeleridir. Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile sehit olan tüm ögretmenlerimizi saygiyla aniyorum”

ÖGRENCILERIN GÖSTERILERINE BÜYÜK ALKIS

Yapilan konusmalarin ardindan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in ‘Ögretmenler Günü Mesaji’ okundu. Göreve yeni baslayan ögretmenlerin ‘Meslek Yemin Töreni’ sonrasinda yil içerisinde emekli olan ögretmenlere ‘Hizmet Seref Belgesi’ takdim edildi.


Yarismalarda dereceye giren ögrencilere hediyeleri verildi. Ögrenciler tarafindan sahnelenen ögretmenler günü oratoryosu ile zeybek gösterisi izleyenlerden büyük alkis aldi. Program, çekilen hatira fotograflari ile son buldu.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °