3 BIN KISILIK ÇANAKKALE KAFILESI 27 NISAN'DA YOLA ÇIKACAK

3 BIN KISILIK ÇANAKKALE KAFILESI 27 NISAN'DA YOLA ÇIKACAK

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
3 BIN KISILIK ÇANAKKALE KAFILESI 27 NISAN

Aliaga Belediyesi tarafindan organize edilen “Çanakkale Sehitligi ve Tarihi Yarimada” ziyaretlerinde besinci kafile 27 Nisan 2019 Cumartesi gecesi yola çikacak.

Aliaga Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 104.Yili ve Sehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsaminda “Ecdada Gidiyoruz” slogani ile düzenledigi “Çanakkale Sehitligi ve Tarihi Yarimada” ziyaretlerinin bu yil besincisi gerçeklestirilecek. Her seferinde yogun ilgi gören ziyaretlerde bu yil 11 bin Aliagali büyük Türk destaninin yazildigi topraklari yakindan görme imkâni buldu.

Mart ayinda baslayan ziyaretler ile bugüne kadar dört kafile Çanakkale Sehitlik ziyaretinde bulundu. Bir buçuk ayda 11 bin Aliagalinin ziyaret ettigi Çanakkale Sehitligi için hafta sonu 3 bin Aliagali daha ziyarette bulunacak. Besinci kafile ile birlikte Çanakkale Sehitligini ziyaret eden kisi sayisi 14 bine ulasacak.

REHBERLER ESLIGINDE TARIHE YOLCULUK

Kontenjanlari dolan ziyaretler kapsaminda Aliagalilar kahramanlik öykülerinin yazildigi topraklarda tarihe yakindan taniklik edecek. Rehberler esliginde gerçeklestirilecek günübirlik ziyarette; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyalari, Mecidiye Tabyalari, Mecidiye Sehitligi ve Seyit Onbasinin Görev Yaptigi Top ve Anit, Gerçek Sehit Mezarliklarinin Oldugu Sahindere Sehitligi, Zigindere Hastane Sehitligi, Seddülbahir Ertugrul Tabyalari, Ertugrul Koyu ve Yahya Çavus Sehitligi, Ariburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destani Tanitim Merkezi, Bomba Sirti Bölgesi, 57.Alay Sehitligi ve Kesikdere Sehitligi ziyaret edilecek. Kafile 28 Nisan Pazar gecesi Aliaga’ya dönüs yapacak.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °