Tarih: 09.04.2022 11:01

3 BÖLGE IÇIN SAGANAK UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin dogu kesimleri ile zamanla güney kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Dogu Anadolu'nun dogusu, Trabzon, Rize, Artvin ile Pazar günü sabah saatlerinde Karaman, Mersin ve Antalya'nin bati ilçeleri ile Gazipasa çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nin güney ve dogu ile iç ve dogu kesimlerde sis ve pus hadisesi görülmesi bekleniyor. Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip egimli yamaçlarda çig riski bulunmaktadir.

HAVA SICAKLIGI: Hava sicakliklarinin dogu bölgelerde 3 ila 6 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybati yönlerden hafif ara sira orta kuvvette, zamanla bati bölgelerde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI: Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'da kar örtüsü bulunan egimli ve dik yamaçlarda çig riski olmasindan dolayi meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

Bazi illerimizde ise hava durumu söyle;

ISTANBUL 9°C, 21°C

ANKARA   6°C, 22°C

IZMIR        12°C, 22°C

MERSIN    14°C, 22°C

ZONGULDAK 12°C, 23°C

TRABZON 10°C, 16°C

ERZURUM 2°C, 12°C

DIYARBAKIR 7°C, 22°C




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —