3 SUBAT HAVA DURUMU

3 SUBAT HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve bati kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Iç Anadolu'nun dogusu, Güneydogu Anadolu ile Istanbul'un dogusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Izmir, Ma

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu bölgelerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun dogusunda yüksek kar örtüsünün oldugu dik yamaçlarda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

HAVA SICAKLIGI: Önemli bir degisiklik olmayacagi, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydogu, dogu bölgeler ile zamanla Kiyi Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

ÇIG UYARISI: Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun dogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig olusma riski olmasindan meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

BÖLGEMIZDE  HAVA

EGE                            Parçali ve çok bulutlu, Izmir, Aydin, Manisa, Denizli'nin güneyi ile Afyon çevrelerinin aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 15°CParçali yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere saganak yagisli

DENIZLI °C, 18°C           Parçali yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra güney kesimleri yerel olmak üzere saganak yagisli

IZMIR °C, 17°C              Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

MANISA °C, 16°C          Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

EGE DENIZI                    Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ilk saatlerde Güney Ege aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydogu, aksam saatlerinde 2 ila 4, Güney Ege’de güney ve güneydogudan 5 ila 7, kuzeyi ile zamanla geneli 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, ilk saatlerde Güney Ege’nin güneyi 2,0 ila 3,0m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.