30 Agustos Zafer Bayrami, Dikili'de festival ile taçlandi

36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin ilk günü "Büyük Zafer”in 100. Yil dönümünde görkemli bir açilisa sahne oldu.

Yerel 31.08.2022 16:16:21 0
30 Agustos Zafer Bayrami, Dikili

36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin ilk günü “Büyük Zafer”in 100. Yil dönümünde görkemli bir açilisa sahne oldu.

Festivalin ilk gününde CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kahramanmaras Milletvekili Ali Öztunç, CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel “Iklim, Hukuk ve Doga” konulu panelde aydinlatici görüslerini vatandaslarla paylastilar.


100. Yil Zafer Korteji’nde Dikili tek yürek oldu

Panel sonrasinda Dikili Belediyesi öncülügünde düzenlenen 100. Yil Zafer Korteji’ne binlerce vatandas katildi. Belediye Bandosu esliginde Bülent Ecevit Meydani’ndan baslayip 75. Yil Parki’nda kurulan festival alanina dogru gerçeklesen kortejde Dikilililer tek yürek oldu.


Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu’ndan destek mesaji

Bu yil 36.’si düzenlenen Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açilis konusmalari CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz tarafindan gerçeklestirildi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, CHP Genel Sekreteri ve Izmir Milletvekili,  Selin Sayek Böke, Genel Baskan Yardimcilari Gamze Akkus Ilgezdi, Muharrem Erkek, Oguz Kaan Salici, Veli Agbaba, Ahmet Akin, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas destek ve tebrik mesajlari gönderdi. Genel Baskan Kiliçdaroglu mesajinda “Yöre insanini kaynastiran, tanistiran, kültür ve turizm gelismesine katki saglayan bu güzel festivalin düzenlenmesinde emegi geçenleri selamliyorum.” ifadelerini kullandi.


Dikili’de Yeni Türkü rüzgari esti

Türkiye’nin sevilen grubu Yeni Türkü, hafizalardan silinmeyen sarkilarini seslendirdi. Izmir Marsi’nin da söylendigi konserde 75. Yil Parki’ni dolduran vatandaslar unutulmayacak anlar yasadi. Kültür ve sanat alaninda önemli adimlar atan Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz “Ebedi Baskomutanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi 30 Agustos Zaferi’nin 100. Yil dönümünü festival coskusuyla kutlamanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Göreve geldigimiz andan itibaren vermis oldugumuz sözleri tutuyor ve gerçeklestirmeye devam ediyoruz.

Dikili’mizi kültür, sanat ve sporda marka kent yapmak için çabalarimizi sürdürüyoruz. Geçtigimiz hafta kent tarihinde bir ilk olan ‘1. Dikili Kitap Günleri’ni gerçeklestirdik. Bu hafta da 36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’mizi düzenliyoruz. Üç gün boyunca gerçeklesecek olan çesitli etkinlikler, sergiler, tiyatro, belgesel gösterimleri, paneller ve konserler ile tüm gönüllere dokunuyoruz.” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °