358 ÖGRENCI YURTDISINDA EGITIM ALACAK

358 ÖGRENCI YURTDISINDA EGITIM ALACAK

Milli Egitim Bakanligi, resmi burslu statüde lisansüstü ögrenim görmek üzere 358 ögrencinin, yurt disina gönderilecegini duyurdu.

Milli Egitim Bakanligi, Yurt Disina Lisansüstü Ögrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adaylari Seçme ve Yerlestirme (YLSY) bursuyla yüksekögretim kurumlari adina 200, diger kamu kurum ve kuruluslari adina 158 olmak üzere toplam 358 ögrencinin, lisansüstü ögrenim için yurt disina gönderilecegini açikladi.

Yurt disina Lisansüstü egitim için gitmek isteyen  adaylarin, basvurularini 21 Ekim-1 Kasim 2021 tarihleri arasinda REBUS (Resmi Burslu Ögrenci Sistemi- https://rebus.meb.gov.tr/) üzerinden yapmasi gerekiyor. Resmi burslu statüde olacak ögrenciler, 22 farkli üniversite ve 13 farkli kamu kurumu adina ögrenim görecek. Bu ögrenciler, yurt disinda yüksek lisans veya doktora ögrenimlerini tamamladiktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek üzere ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak.

1416 sayili Kanun kapsaminda 1929 yilindan itibaren üniversitelerin ve kamu kurumlarin uzman eleman ihtiyacini karsilamak üzere Milli Egitim Bakanligi tarafindan yurt disina burslu ögrenci gönderiliyor. Baslangicindan bugüne kadar 20 binden fazla ögrenci, burs almaya hak kazandi. Milli Egitim Bakanligi bursiyeri olarak su anda 4 bin 312 ögrenci, 50 farkli ülkede ögrenim görüyor.