4 Ilde koronavirüs yeniden hortladi! Gevseme pahaliya mal olabilir

4 Ilde koronavirüs yeniden hortladi! Gevseme pahaliya mal olabilir

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
4 Ilde koronavirüs yeniden hortladi! Gevseme pahaliya mal olabilir

4 Ilde koronavirüs yeniden hortladi! Gevseme pahaliya mal olabilir

Meyvesini vaka sayilarinda vermeye baslayinca uzun bir süredir vaka tespit edilmeyen illerimizde vatandaslar gevsemeye basladi. Bu gevsemenin ardindan koronavirüs vakalari yeniden ortaya çikmaya basladi.

-AntalyaArtvinElazig ve Bingöl'de yeniden koronavirüs vakalari ortaya çikti.

SERIK'TEKI KARANTINADA VAKA 31 OLDU

Antalya'nin Serik ilçesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alinan bölgede yapilan yeni testlerle birlikte pozitif vaka sayisi 31'e çikti.

Bölgede test sonucu pozitif çikan 31 kisinin Serik Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdügü belirtildi. Bunlarin yaninda pozitif vakalarla temas ettigi tespit edilen süpheli 14 kisi de test sonuçlari çikana kadar gözetim altina alindi.

ARTVIN'DE BIR AY SONRA YENI VAKALAR

Son bir aydir Kovid-19 vakasi görülmeyen Artvin'de yeni vakalar tespit edildi. Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çikan 4 kisi hastaneye kaldirilirken, 23 kisi de karantina altina alindi.

Kentte koronavirüs tedbirlerine büyük oranda uyulurken, salginla mücadelede kapsaminda, Artvinlilerin evde kalmasiyla 30 gündür yeni vaka görülmemisti.

35 GÜN SONRA HORTLADI

Bingöl Il Saglik Müdürü Mehmet Emin Gündogdu, 35 gün aranin ardindan kentte yeniden koronvirüs vakalarinin görüldügünü açikladi.

Gündogdu, il genelinde koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda 'Evde kal' çagrisina uyulmasi sayesinde salginla mücadelede basari elde edildigini söyledi.

Yaklasik 35 gün koronavirüs tespit edilmeyen Bingöl'e il disindan gelen bazi kisilerin ziyaret ettikleri ailelere koronavirüs bulastirdigini aktaran Gündogdu, sunlari kaydetti:

KENTE GIRIS YAPAN VAKALAR POZITIF ÇIKTI

"Sehir disindan gelen birkaç kisinin testinin pozitif çikmasiyla yeni vakalar görüldü. Testleri pozitif çikanlar ile temasta bulundugu kisiler filyasyon ekiplerince kontrol altina alindi. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalisanlarimizin yogun gayretiyle tekrar kontrol altinda tutulmustur."

20 GÜN SONRA YENIDEN ELAZIG'DA

Elazig'da da 20 gün sonra ilk koronavirüs vakalari ortaya çikti.

Elazig Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Twitter'da yaptigi paylasimda "Ilimizde uzun bir aradan sonra disaridan gelen birisi kaynakli yeniden vaka görüldü. Il disindan bayram için gelenler, lütfen 14 gün evden çikmayalim" ifadelerini kullandi.

Kaldirim, koronavirüs tanisi bulunan 10 kisinin hastanede tedavi gördügünü açikladi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °