Tarih: 04.03.2021 08:40

4 MART GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemiz geneli parçali ve az bulutlu, kuzey ve dogusunun yer yer çok bulutlu, Güneydogu Anadolu'nun güneyi, Trabzon, Rize, Hatay ve Sirnak çevreleri ile Artvin kiyilarinin yagmur ve saganak, Dogu Anadolu'nun güneydogu kesimlerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, Hakkâri çevreleri ile Van'in güney, Sirnak'in dogu ilçelerinde yogun (20-50 cm) kar yagisi seklinde olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

RÜZGAR:         Rüzgarin, ülkemizin batisinda bati ve kuzeybatili, dogusunda dogu ve kuzeydogulu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIG UYARISI:   Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

YOGUN KAR YAGISI UYARISI: Sabah saatlerinden itibaren Dogu Anadolu'nun güneydogusunda görülecek kar yagislarinin, Hakkâri il geneli Van'in güney ve Sirnak'in dogu ilçelerinde yogun (20-50 cm) olmasi beklendiginden basta buzlanma ve don olayina bagli olarak yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

EDIRNE °C, 17°C            Parçali ve az bulutlu
ISTANBUL °C, 10°C       Parçali ve az bulutlu
KIRKLARELI °C, 14°C     Parçali ve az bulutlu
KOCAELI °C, 12°C         Parçali ve az bulutlu
A.KARAHISAR °C, 12°C Az bulutlu
DENIZLI °C, 18°C            Az bulutlu
IZMIR °C, 18°C               Az bulutlu
MANISA °C, 18°C          Az bulutlu
ADANA °C, 21°C           Çok bulutlu, zamanla parçali ve az bulutlu
ANTALYA °C, 20°C       Az bulutlu
HATAY °C, 16°C            Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde saganak yagisli
ISPARTA °C, 14°C         Az bulutlu
ANKARA °C, 10°C         Az bulutlu
ÇANKIRI °C, 10°C          Parçali ve az bulutlu
ESKISEHIR °C, 12°C       Az bulutlu
NEVSEHIR °C, 7°C        Parçali ve az bulutlu
BOLU °C, 11°C               Parçali ve az bulutlu
DÜZCE °C, 16°C           Parçali ve az bulutlu
KASTAMONU °C, 11°C  Parçali ve az bulutlu
ZONGULDAK °C, 9°C  Parçali ve az bulutlu
AMASYA °C, 11°C         Parçali ve az bulutlu
RIZE °C, 9°C                 Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yagmurlu
SAMSUN °C, 10°C        Çok bulutlu, zamanla parçali ve az bulutlu
TRABZON °C, 9°C        Çok bulutlu, zamanla parçali ve az bulutlu
ERZURUM °C, 0°C        Parçali ve çok bulutlu
HAKKARI °C, 4°C         Çok bulutlu ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, yogun (20-50 cm) olmasi bekleniyor.
KARS °C, 0°C                Parçali ve çok bulutlu
VAN °C, 5°C                 Çok bulutlu, ögle saatlerinde karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, güney ilçelerinde yogun olmasi bekleniyor.
DIYARBAKIR °C, 13°C   Parçali ve çok bulutlu
GAZIANTEP °C, 14°C    Parçali ve çok bulutlu
SIIRT °C, 11°C                Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinde saganak yagisli
SANLIURFA °C, 16°C    Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinde saganak yagisli

DENIZLERDE HAVA
Güney Ege ve Akdeniz’de firtinamsi rüzgar bekleniyor.

KARADENIZ                    Hava Durumu: Parçali bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybati, dogusu güneydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüs: Iyi.

MARMARA                     Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Kuzeydogu, zamanla güneybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüs: Iyi.

EGE                                 Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 4 ila 6, güneyinde 5 ila 7, aksam saatlerinden sonra tamaminda kuzeybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi.

AKDENIZ                         Hava Durumu: Parçali bulutlu, Dogu Akdeniz’in dogusu ilk saatlerde saganak yagisli, Rüzgar; Kuzey ve kuzeybatidan 5 ila 7, aksam saatlerinden sonra bati ve kuzeybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi.

VAN GÖLÜ                     Hava Durumu: Parçali bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m; Görüs: Iyi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —