Tarih: 04.02.2021 18:57

4 Subat Dünya Kanser Günü'nde Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Gerçeklestirilen ziyarete Dernek Baskani Mevlüt Yilmaz ve Dernek Baskan Yardimcisi Dilek Yilmaz ile dernek üyeleri de katildi. Yapilan ziyarette kanserle mücadele ile ilgili sohbet, planlanan projeler ile faaliyetler hakkinda görüsler paylasildi.  

4 Subat Dünya Kanser Günü dolasiyla yapilan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Yilmaz, Ak Parti’ye ve Buca Gençlik Teskilatina tesekkür etti.

4 Subat Dünya Kanser Günü dolasiyla yaptigi açiklamada Yilmaz, “Hepimizin bildigi üzere Devletimiz ve hükümetimiz, son yillarda sosyal devlet olmanin geregi olarak kanserle mücadelede vatandaslarimizin daha huzurlu ve mutlu olmasi için birçok önemli çalismalar yürütmektedir. 

Hastanelerimiz de kanserle mücadelede erken tani, bilinçlenme gibi koruyucu önlemlerin yani sira akilli tedavi yöntemleri de öne çikti. Kisiye özgü tedavide hastaya hangi ilaç fayda saglayacaksa onun belirlendigini, tespit edilen tümöre faydasi olacak ilacin kullanildigini belirtti. Genetik degisikliklere yönelik ilaçlar arastirilip bulunduktan sonra kanser tedavisindeki basari artmaya basladi. Yine de kanserin tedavisine yönelik daha çok yol oldugunu belirten Yilmaz, “Su an için bazi moleküller ve akilli ilaçlar var ve sürekli yenileri de tedavilere ekleniyor. Tedavide yeni akilli ilaçlarin kesfi ve immünoterapi gibi birçok farkli ilaçlar ile kanser tedavisinde ve yürütülen çalismalarla simdi oldugundan çok daha güçlü olacagiz” dedi. 

4 Subat Dünya Kanser Günü’nde “Erken tani hayat kurtarir”, “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” ve “Erken tani hayat kurtarir” sloganlarinin önemine dikkat çeken Yilmaz, tüm kanserler için erken dönemde tespit edildiginde tamamen iyilesmenin mümkün oldugunu söyledi. Geç kalindiginda ise tamamen iyilesme mümkün olmasa da daha uzun ve kaliteli yasam saglanabildigine dikkat çekti.

Yilmaz, “Saglik Bakanligi verilerine göre Türkiye’de her yil ortalama 163 bin kisiye kanser tanisi konuyor. Dünya Saglik Örgütü ise daha vahim bir tabloya isaret ediyor. Yapilan arastirmalar tablonun bu sekilde devam etmesi halinde 2030 yilinda tüm dünyada 22 milyon yeni tani konulacagini gösteriyor” dedi.  

Sicak karsilamadan dolayi tesekkür edip, çiçek takdim eden Ak Parti Buca Gençlik Kollari Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Birim Baskani Abdurrahman Kalkan, “4 Subat Dünya Kanser günü dolasiyla kanserle mücadelede toplumun farkindaligini arttirmak, toplum bilincinin gelistirilmesi amaciyla bu ziyareti gerçeklestirdik. Kanserle mücadelede Buca’mizi temsil eden Kanserle Mücadeleyi Destekleme Dernegi’nin çalismalarini yakindan takip ediyoruz. Çabalarini takdir ediyoruz” dedi.

Kalkan, Saglik Bakanligimizin “Saglikta Dönüsüm Programi” ile toplum tabanli kanser taramalarina yönelik, ülke genelinde Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezleri (KETEM) kurulmus olup hâlihazirda ülkemizde 33’ü mobil olmak üzere 198 adet KETEM mevcuttur. KETEM ve aile sagligi merkezlerinde ücretsiz olarak meme kanseri, kalin bagirsak kanseri, rahim agzi kanseri taramalari yapilmakta ve 30-65 yas arasi kadinlarimiz 5 yilda bir yaptirabildikleri bu testlerle taranmaktadirlar” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —