5. EFLATUN NURI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU

Bu yil 5'incisi düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasi'nda ödüller, sahiplerine verildi.  10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nün de kutlandigi törende efsane müzik grubu Mogollar konser verdi.

Yerel 12.01.2022 14:44:13 0
5. EFLATUN NURI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU

Konak Belediyesi ve Izmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (IGC) bu yil 5’incisini düzenledigi Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasi Ödül Töreni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapildi. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nünün de kutlandigi törene Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, IGC Yönetim Kurulu Üyeleri Semih Aksoy, Mehlika Gökmen, Meltem Seyis, Esat Erçetingöz, Sirin Yörük, Güçlü Güler, Kenan Yesil ile Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasi Genel Koordinatörü Karikatürist Sadik Pala, IGC  önceki dönem Baskani Misket Dikmen, CHP Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan, Iyi Parti Konak Ilçe Baskani Coskun Tatar, CHP ve Iyi Parti Izmir Il Yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, IGC Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile oda temsilcileri ve çok sayida davetli katildi. 

Türkiye’nin köklü müzik grubu Mogollar’in muhtesem konseriyle taçlanan törende Ferhan Sensoy’un kizi Derya Sensoy video mesajiyla, CHP Izmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Bedri Serter ve Atila Sertel ile Basin Konseyi Baskani Pinar Türenç de gönderdikleri mesajlariyla ödül törenine katilanlari selamlayarak ödül alanlara tebriklerini ilettiler.

SAYGIYLA EGILIYORUM

Törenin açilis konusmasinda, bu yil düzenlenen 5’inci Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasinin ayri bir önem tasidigina deginen Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Yarismamizin önemli bir misyonu var. çok özel bir güne, yani 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’ne denk getirmeye çalisiyoruz. Ben buradan çalisan ve çalistirilmayan gazetecilerin gününü kutluyorum. Bu buruk günde onlarla irlikte olmaktan onur duydugumu söylemek istiyorum” dedi. Batur, “Baski, tehdit, ifade özgürlügü ihlallerine; özgürlüklerinin ellerinden alinmasina ragmen kaleminin hakkini, halkinin çikarlarini koruyan tüm gazetecilerin önünde saygiyla egiliyorum” sözlerini kaydetti.


 

BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE HALK O KADAR ÖZGÜRDÜR

Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, 10 Ocak 1961 yilindan bu yana kutlanan Çalisan Gazeteciler Günü’nün tarihçesine degindigi konusmasinda, 10 Ocak’in aslinda gazetecilerin bayrami oldugunu ancak uzun süredir bayram yerine çalisamayan, çalistirilmayan gazetecileri andiklari bir gün haline geldigini söyledi.

2021 basin özgürlügü endeksinde Türkiye’nin, 180 ülke arasinda 153’üncü sirada oldugunu hatirlatan Gappi, “Basin özgürlügü yalnizca demokrasinin bir parçasi degildir. Fikir özgürlügünün, insan olma erdeminin de en önemli parçalarindan biridir. Basin ne kadar özgürse halk o kadar özgürdür. Basin mensuplarinin görevi sadece ve sadece halka gerçekleri anlatmaktir. Güç sahiplerine iltifat etmek, onlari övmek degildir. Halkimizdan tek talebimiz dogru habercilikten yana olmaniz. Ve bu dogru habercilik çizgisini sürdüren medya kuruluslarinin yaninda olmaniz. Bugünlerde çok zorlu süreçler yasiyoruz. Söze, habere, fikre yasak getirildi ama hiç degilse çizgiler özgür olsun diyerek 5 yil önce iddiali bir karikatür yarismasi için yola çiktik. Izahi olmayanin mizahi olsun dedik” diye konustu.

TÜRK BASINI ÜZERINDEKI TOZLARI SILKELEYECEK

Bes yildir düzenlenen yarismada emegi geçen IGC eski Baskani Misket Dikmen,Konak Belediyesi geçmis dönem Baskani Sema Pekdas ve destegiyle yarismanin gelismesini saglayan Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a tesekkürlerini ileten Baskan Gappi, “Türk basini uzun süredir siyasal ve ekonomik bir kusatma altinda. Tarihinde görülmemis bir tekellesme içerisindeyiz. Elestirel ve bagimsiz yayin yapan kurumlarimizin sayisi her geçen gün azaliyor. Kabus gibi para cezalari geliyor.  Pandemide gazetelerimiz satilmakta zorlanirken zamlar da üstümüze geliyor. Üç günde bir matbaalar bizlerden zam istiyor. Bizler bu mücadeleden vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyecegiz. Var gücümüzle çalisiyoruz. Meslektaslarimizin haklarina sahip çikiyoruz, ücretsiz meslek içi egitimler düzenliyoruz. Dimdik onlarin yaninda duruyoruz.” ifadelerini kullandi.

Karikatür sanatinin yüceltildigi ve gazetecilerin dogru, dürüst, tarafsiz haber yapma mücadelesinin simgesi Çalisan Gazeteciler Gününün kutlandigi 5’inci Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasi Ödül Töreni efsane müzik grubu Mogollar konseriyle devam etti.

FERHAN SENSOY PORTRELERI TIYATROSUNA GÖNDERILECEK

Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasi Koordinatörü Karikatürist Sadik Pala da açilis konusmasinda davetlilere yarismanin nasil dogdugu hakkinda bilgi vererek, yarismanin her geçen yil daha çok insana ulastigini ve katilimci sayisinin artigini söyledi. Bu yil 700’e yakin eserin yarismaya katildigini aktardi.  Pala, Konak Belediyesi’ne, Baskan Abdül Batur’a ve Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi’ye yarismaya katkilari nedeniyle tesekkür etti.

BABAMIN MANEVI MIRASINA SAHIP ÇIKTIGINIZI BILMEK GÜZEL

Usta sanatçi Ferhan Sensoy’un kizi oyuncu Derya Sensoy’un video mesaji da ödül töreninde yayinlandi. Sensoy mesajinda, “Babamin bizlere biraktigi manevi mirasa bizler kadar sahip çiktiginizi ve deger verdiginizi bilmek çok güzel. Hepimizin hayatina yazdiklariyla, söyledikleriyle ve durusuyla dokunmus olmasi, onu ve eserlerini yasatirken umarim en büyük gücümüz olmaya devam eder” ifadelerine yer verdi. 



BU YILIN BIRINCISI MUSTAFA KURMALI

5’inci Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarismasinda ödüller sahiplerini buldu. Iste ödül alan karikatüristler:

Birincilik Ödülü: Mustafa Kurmali

Ikincilik Ödülü: Emrah Arikan

Üçüncülük Ödülü: Nurullah Simsek

Basari Ödülleri: Önder Önerbay, Ugur Günel, M.FeridunAltun

Konak Belediyesi Özel Ödülü: Turan Iyigün

Jüri Özel Ödülü: Banu Acar

Izmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü: Fethi Gürcan Mermertas

Mustafa Bora Portre Özel Ödülü: Gurur Dogan, Halit Kurtulmus Aytoslu,

Mehmet Ali Günes

Yayinlanmis Basin Karikatür Ödülü: Ergin Asyali


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °