5. IZMIR KÖRFEZ FESTIVALI BASLIYOR

5. IZMIR KÖRFEZ FESTIVALI BASLIYOR

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan 1-3 Temmuz tarihlerinde besincisi düzenlenecek Izmir Körfez Festivali deniz tutkunlarini bir araya getiriyor. Festival boyunca kano, tekne, yüzme yarisi gibi deniz etkinliklerinin yani sira konserler, film gösteriml

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan 1-3 Temmuz tarihlerinde besincisi düzenlenecek Izmir Körfez Festivali deniz tutkunlarini bir araya getiriyor. Denizdeki rekabete konserler, gösteriler, atölyeler ve turlar eslik edecek.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “spor kenti Izmir” vizyonu dogrultusunda 1-3 Temmuz tarihleri arasinda Izmir Körfez Festivali’nin besincisi düzenleniyor. Izmir Körfezi üç gün boyunca optimist, kano, es tekne antrenman yarislari, yüzme etkinlikleri ile açik su yüzme yarislarina sahne olmaya hazirlaniyor. 

“Izmir’in Kalbi Körfez’de Atar” sloganiyla yapilacak Izmir Körfez Festivali Izmir Marina ve Konak Pier’deki su sporlari etkinliklerinin yani sira Gündogdu Meydani’nda konser, atölye, yaris ve gösterilere sahne olacak. Festival kapsaminda söylesiler, film gösterimleri, sergi ve geziler de olacak. Izmirliler  https://www.izmir.art/ üzerinden kaydolmak kosuluyla 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde ücretsiz Flamingo Yolu otobüs turuna da katilabilecek. 


KARADAN VE DENIZDEN KORTEJ

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipligindeki Izmir Körfez Festivali, Deniz Ticaret Odasi, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açik Deniz Yat Kulübü (EAYK), IZDENIZ, IZFAS, IZDOGA ve Grand Plaza destegiyle düzenleniyor. 

Festival 1 Temmuz’da hem karada hem denizde Konak Pier önünden baslayip Gündogdu Meydani’nda sona erecek. Gündogdu Meydani’ndaki festival alaninda ayni gün 20.30’da Patika Rebetiko grubu, 21.30’da ise Ozbi sahne alacak. Konserlerin yani sira uzman denizci personel tarafindan gemici dügümü baglama ve can yelegi giyme atölyeleri ile halat çekme yarislari da düzenlenecek. Ayrica Izmirliler, Gündogdu Meydani’nda kurulacak stantlarda hem deniz ve denizcilikle ilgili ürünleri tanima hem de deniz ürünlerinden olusan lezzetleri satin alma imkani bulacak.  

Festival kapsaminda 1 Temmuz’da Izmir Sanat Merkezi’nde saat 16.30’da Deniz Ticaret Odasi Izmir Subesi Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Öztürk moderatörlügünde “Yatlarda Iç Mekan Tasarimi” kitabi yazari Doç. Dr. Inanç Isil Yildirim ve su alti fotografçisi, dalgiç Murat Kaptan’in katilimiyla “Denize Dair Sohbetler” etkinligi yapilacak. 1 Temmuz’da Vasif Çinar Meydani’nda açilacak “Izmir Körfezi’nde Hayat Var” adli su alti fotograf sergisi ise 1 Agustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek. 



IZMIR MARINA VE KONAK PIER'DE SU SPORLARI

2 Temmuz’da Izmir Marina’da 10.00-16.00 saatleri arasinda optimist yarislari, yüzme havuzu etkinlikleri ve es tekne antrenman yarislari, Konak Pier’de 10.00-16.00 saatleri arasinda kano yarislari, IOM sinifi radyo kontrollü tekne etkinligi ve Stand Up-Paddle yapilacak. 3 Temmuz’da Izmir Marina’da 10.00-15.00 saatleri arisinda optimist yarislari, yüzme havuzu etkinlikleri ve es tekne antrenman yarislari sürecek.  

Izmir Marina ve Konak Pier yerleskelerindeki su sporlari etkinliklerinin yani sira 3 Temmuz Pazar günü 10.00-12.00 saatleri arasinda Güzelbahçe’deki mavi bayrakli Siteler Plaji’nda açik su yüzme yarisi olacak. 

FILM GÖSTERIMLERI VE MEHTAP TURLARI

Kadifekale Yüzer Tesis üzerinde 1-2 Temmuz tarihlerinde iki gün süresince “deniz” temali film gösterimleri yapilacak. 1 Temmuz’da saat 21.00’de Konak Iskelesi önünde “Pi’nin Yasami”, 2 Temmuz’da Göztepe Iskelesi önünde ise “Derinliklere Yolculuk” filmi gösterilecek. Ayni tarihlerde saat 21.00’de Üçkuyular Iskelesi’nden Tarihi Bergama Vapuru ile mehtap turlari düzenlenecek.