5 MART HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre:Ülkemizin kuzey, iç ve bati kesimlerinde 2 ila 5 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu

Gündem 5.03.2021 09:53:09 0
5 MART HAVA DURUMU

Ülkemizin dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Van, Hakkari, Sirnak ve Siirt çevreleri ile Bitlis'in dogu ilçelerinin yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin Van ve Hakkari çevreleri ile Bitlis'in dogu kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar, Siirt ve Sirnak çevrelerinde yagmur seklinde olmasi bekleniyor. Yagislarin bu sabah saatlerinde Hakkari çevrelerinde yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

Ülkemizin kuzey ve bati kesimlerde güneyli, diger yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

Yapilan son degerlendirmelere göre; kar yagisinin bu sabah saatlerinde Hakkâri çevrelerinde yogun (20-50 cm) olmasi beklendiginden basta buzlanma ve don olayina bagli olarak yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

EDIRNE °C, 19°C      Parçali ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 15°C Parçali ve az bulutlu

KIRKLARELI °C, 18°CParçali ve az bulutlu

KOCAELI °C, 18°C   Parçali ve az bulutlu

A.KARAHISAR °C, 16°CAz bulutlu

DENIZLI °C, 21°C     Az bulutlu

IZMIR °C, 20°C       Az bulutlu ve açik

MANISA °C, 20°C   Az bulutlu ve açik

ADANA °C, 22°C    Parçali ve az bulutlu

ANTALYA °C, 21°C  Az bulutlu

HATAY °C, 18°C     Parçali bulutlu

ISPARTA °C, 18°C   Parçali ve az bulutlu

ANKARA °C, 16°C   Az bulutlu

ÇANKIRI °C, 16°C   Parçali ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 18°C Az bulutlu

NEVSEHIR °C, 12°C Parçali ve az bulutlu

BOLU °C, 17°C        Parçali ve az bulutlu

DÜZCE °C, 21°C     Parçali ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 17°CParçali ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 14°C Parçali ve az bulutlu

AMASYA °C, 18°C        Parçali ve az bulutlu

RIZE °C, 13°C                Parçali bulutlu

SAMSUN °C, 16°C       Parçali ve az bulutlu

TRABZON °C, 12°C      Parçali bulutlu

ERZURUM °C, 4°C       Parçali bulutlu

HAKKARI °C, 4°C        Çok bulutlu ve aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu sabah saatlerinde yogun olmasi bekleniyor.

KARS °C, 5°C              Parçali bulutlu

VAN °C, 5°C               Çok bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli

DIYARBAKIR °C, 16°C Parçali bulutlu

GAZIANTEP °C, 17°C  Parçali, zamanla az bulutlu

SIIRT °C, 15°C             Parçali ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yagmurlu

SANLIURFA °C, 19°C  Parçali, zamanla az bulutlu

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ            Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, Rüzgar: Bati Karadeniz'de güney ve güneybatidan, Dogu Karadeniz'de dogu ve güneydogudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m Görüs: Iyi.

MARMARA             Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli Rüzgar: Güney ve güneybatidan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,0m, yer yer 1,5m, Görüs: Iyi, pus aninda orta, sis aninda zayif.

EGE                        Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, gece saganak yagisli Rüzgar: Güney ve güneybatidan 3 ila 5, aksam kuzeyi 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m aksam kuzeyi 2,5m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ                Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Bati ve güneybatidan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüs: Iyi.

VAN GÖLÜ           Hava Durumu: Parçali bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli; Rüzgar: bati ve güneybati, zamanla kuzey ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m; Görüs: Iyi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °