6 MART ÜLKEMIZDE HAVA DURUMU

Ülkemizin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege ( Mugla ve Denizli disinda), Karadeniz, Antalya, Osmaniye, Hatay, Eskisehir, Erzurum, Bingöl, Mus, Bitlis, Diyarbakir, Siirt ve Batman çevrelerinin yagisli, diger yerlerin az

Gündem 6.03.2021 10:06:23 0
6 MART ÜLKEMIZDE HAVA DURUMU

 Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartin, Düzce, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kiyi kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi beklenen yagislarin; genellikle yagmur ve saganak, Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum, Ardahan, Mus, Bitlis çevrelerinde yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir. Hava sicakliginin yagis alan bölgelerde 2 ila 8 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:       Genellikle güney ve güneybati, zamanla kuzeybati kesimlerde kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagmur ve saganak seklinde görülecek yagislarin bu aksam saatlerinde Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartin çevreleri ile Kastamonu kiyi kesimlerinde, gece saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ÇIG UYARISI: Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ILLERIMIZDE HAVA

EDIRNE °C, 14°C       Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

ISTANBUL °C, 13°C   Parçali çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 13°C Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

KOCAELI °C, 17°C     Parçali çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 12°CParçali çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren yagmurlu

DENIZLI °C, 17°C       Parçali ve çok bulutlu

IZMIR °C, 16°C          Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

MANISA °C, 15°C     Parçali çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

ADANA °C, 19°C      Parçali ve yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 16°C   Parçali çok bulutlu ve aralikli saganak yagisli

HATAY °C, 18°C       Parçali ve çok bulutlu ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak yagisli

ISPARTA °C, 12°C    Parçali zamanla çok bulutlu

ANKARA °C, 14°C   Az bulutlu, ögle saatlerinden sonra parçali yer yer çok bulutlu

ÇANKIRI °C, 14°C   Az bulutlu, ögle saatlerinden sonra parçali yer yer çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 12°CAz bulutlu, zamanla parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmurlu

NEVSEHIR °C, 15°C Parçali ve az bulutlu

BOLU °C, 12°C        Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli

DÜZCE °C, 16°C     Parçali zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

KASTAMONU °C, 13°CParçali zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren kiyilarinin yagmur ve saganak, il merkezinin aksam saatlerinde karla karisik yagmur, yükseklerinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinde kiyi kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 14°C Parçali zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

AMASYA °C, 18°C     Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli karla karisik yagmurlu

RIZE °C, 19°C             Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

SAMSUN °C, 18°C     Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli

TRABZON °C, 16°C   Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli

ERZURUM °C, 4°C     Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yer yer kar yagisli

HAKKARI °C, 7°C      Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KARS °C, 8°C            Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

VAN °C, 7°C              Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DIYARBAKIR °C, 18°C Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

GAZIANTEP °C, 17°C   Parçali ve az bulutlu

SIIRT °C, 15°C             Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

SANLIURFA °C, 19°C  Parçali ve az bulutlu

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ                Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, batisi ile aksam saatlerinden itibaren dogusu saganak yagisli; Rüzgar: Bati Karadeniz'de kuzey ve kuzeydogudan, dogusu bati ve kuzeybatidan, sabah saatlerinde batisi güneybatidan; Dogu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatidan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA                 Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 4 ila 6, sabah saatlerinde güneybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

EGE                             Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatidan 4 ila 6, ögle saatlerinde kuzeyi ile aksam saatlerinden itibaren geneli kuzeydogudan 7; Güney Ege’de güney ve güneybatidan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren kuzeybatidan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, kuzeyi yer yer 2,5 m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ                     Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar Antalya Körfezi ile ögle saatlerinden sonra Iskenderun Körfezi saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de bati ve güneybatidan, aksam saatlerinden itibaren kuzeybatidan 2 ila 4, yer yer 5; Dogu Akdeniz’de bati ve güneybatidan, Mersin Körfezi kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ                  Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Bati ve güneybatidan, sabah saatlerinde kuzeydogudan 2 ila 4, gece saatlerinde 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüs: Iyi, pus aninda orta, sis aninda zayif.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °