Tarih: 12.05.2021 13:59

7. BALKAN PANORAMA FILM FESTIVALI

Facebook Twitter Linked-in

7. BPFF hem katilimci ülke sayisinda hem de ödül sayisinda önemli degisiklikler yapilacaktir. Italya ve Avusturya’nin eklenmesiyle birlikte, ülke sayisi 14’ten 16’ya çikarilacaktir. Geçen yil 4 Dalda verilen Sari Semsiye ödüllerine bu yil En Iyi Yönetmen, En iyi Kadin Oyuncu, En Iyi Erkek Oyuncu, dallarinda ödüllerde eklenerek toplamda ödül sayisi 10’a çikarilacaktir. Ayrica Her yil baska bir ülke sinemasi öne çikarilarak tanitimi bizzat Seçilen ülkenin ilgili resmi kurumlari ile isbirligi yapilarak düzenlenecektir.  Festivalin bu yilki Danisma Kurulu’nda Rade Šerbedžija, Milcho Manchevski, Ediz Hun, Lazar Ristovski, Igor Galo ve Prof. Dr. Selahattin Yildiz yer alacaktir.

SON BASVURU TARIHI 23 Mayis 2021

Balkan Panorama Film Festivali’nin Düzenleme Kurulu yarisma ve yarisma disi program için basvuru tarihlerini de belirlerdi. 16 Balkan ülkesini kapsayan festival uzun metraj ve kisa metraj kurmaca, belgesel ve animasyon filmleri kabul etmektedir. Yarisma veya yarisma disi program basvurusu yalnizca festivalin resmî sitesinden online ve ücretsiz olarak yapilabilecektir. Basvurular 23 Mayis 2021’e kadar açik kalacaktir. Ön Jüri tarafindan degerlendirilecek olan basvuru sonuçlari en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar festivalin resmî sitesinde ilan edilecektir. 

10 DALDA SARI SEMSIYE ÖDÜLÜ VERILECEKTIR

7. Balkan Panorama Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararasi dallarinda olmak üzere kurmaca, belgesel ve animasyon filmleri Sari Semsiye ödülü için yarisacaktir. 

Ulusal:

En Iyi Uzun Metraj Film

En Iyi Yönetmen

En Iyi Kadin Oyuncu

En Iyi Erkek Oyuncu

En Iyi Kisa Kisa Metraj Film

Uluslararasi:

En Iyi Uzun Metraj Film

En Iyi Yönetmen

En Iyi Kadin Oyuncu

En Iyi Erkek Oyuncu

En Iyi Kisa Kisa Metraj Film


Basvurulariniz ve daha ayrintili bilgi için Balkan Panorama Film Festival’in www.bpff.art resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —