7 portatif havuz birden, Izmirli minikler portatif havuzlara kavustu

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in sporda firsat esitligi ilkesi kapsaminda arka mahallelere açilan portatif havuz sayisi artiyor.

Kültür Sanat 6.07.2022 15:00:45 0
7 portatif havuz birden, Izmirli minikler portatif havuzlara kavustu

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in sporda firsat esitligi ilkesi kapsaminda arka mahallelere açilan portatif havuz sayisi artiyor. Geçen yil üç portatif havuzda egitim veren Büyüksehir Belediyesi, bu kez yedi havuz birden kurdu. Konak, Bornova, Beydag, Menemen, Kiraz ve Çigli’deki havuzlarda yüzme egitimleri basladi.  

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in sporu kentin tamamina yayma hedefi dogrultusunda bu yil dezavantajli mahallelerde 7 portatif havuz birden açildi. Konak’ta Pazaryeri ve Kadifekale, Bornova’da Meriç, Çigli’de Yakakent, Beydag’da Leylak, Menemen’de Ismet Inönü ve Kiraz’da Yeni mahallelerindeki havuzlarda egitimler basladi. 


“Her çocugun sporla iç içe büyümesi için çalisiyoruz”

Baskan Tunç Soyer “Sehrimizdeki her çocugun sporla iç içe büyüyebilmesi için çalisiyoruz. Bu yil sayisini 7'ye çikardigimiz portatif havuzlar ile kisitli imkanlara sahip çocuklarimiz eglenirken yüzme ögrenecek, beden sagliklari gelisecek” dedi. 

10 bin çocuga yüzme egitimi verilecek

Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Hakan Orhunbilge ise “Tunç Baskanimizin bizden özellikle istedigi havuz sayisinin arttirilmasiydi. Kis boyunca portatif havuzlarin merkez disi ilçelerde de kurulmasiyla ilgili çalismalar yaptik. Bu yaz toplam 7 havuzda yaklasik 10 bin çocugumuza yüzme egitimi vermis olacagiz” ifadelerini kullandi.


“Ögrenmeye basladilar”

Beydag’da açilan portatif havuzda egitmenlik yapan Yasin Gezgen, bu is için gönüllü oldugunu belirterek “Çocuklara yüzmeyi ögretmek ve sevdirmek için çalisiyoruz. Ögrencilerimiz de çok istekli ve ögrenmeye basladilar. Kayitlarimiz hala devam ediyor. Ilerleyen yillarda yeni sampiyonlarin çikmasi için elimizden geleni yapacagiz” dedi. 

Veliler mutlu

Portatif havuz projesi aileleri de mutlu etti. Çocugunu havuza getiren Mehmet Yilmaz, “Havuzdan çok memnunuz. Belediyemize tesekkür ederiz” diye konustu. Bircan Yalçin ise “Çocuklarimiz için çok iyi oldu, mutluyuz” dedi. Nazan Degirmenci de daha önce böyle bir hizmet olmadigini belirterek söyle konustu: “Çok güzel bir duygu. Çocuklar için bir farklilik oldu. Denize gidemedigimiz zamanlar oluyordu. Tunç Baskanimiza çok tesekkürler. Daha ne olsun.” 

6-13 yas arasi çocuklara yüzme egitimi veriliyor

Portatif havuzlarda iki ay boyunca 6 ile 13 yas arasindaki çocuklara yüzme egitimi verilecek. Projeyle çocuklarin eglenceli vakit geçirmesi, özgüven ve yasama sevinçlerinin artmasi, ayni zamanda bedensel, zihinsel ve sosyal gelisimine katkida bulunulmasi hedefleniyor. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °