7256 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU ILK TAKSIT ÖDEME HATIRLATMASI

7256 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU ILK TAKSIT ÖDEME HATIRLATMASI

IZMIR VERGI DAIRESI BASKANLIGI ADINA VERGI DAIRESI BASKANI SAYIN ÖMER ALANLI "7256 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU ILK TAKSIT ÖDEME HATIRLATMASI” YAPTI.

Izmir Vergi Dairesi Baskani Ömer ALANLI; basvuru süresi 1 Subat 2021 tarihinde sona eren  7256 sayili yasaya iliskin ilk taksit ödeme süresinin 1 Mart 2021 tarihinde sona erecek olmasina dikkat çekerek mükelleflere hatirlatma ve uyarilarda bulundu.

Izmir Vergi Dairesi Baskani Ömer ALANLI, “Borcu yapilandirilan mükelleflerimizin ilk taksit veya pesin ödemesini en geç 1 Mart Pazartesi günü içinde yapmasi gerekmektedir. Yapilandirmadan yararlanmaya devam edebilmek için de borç ilk 2 taksit süresi içerisinde ödenmelidir. Yapilandirmadan faydalanan mükellefler; ödemeleri gereken taksitlerden ilk ikisini süresinde ödememesi ya da eksik ödemesi, bir takvim yilinda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammiyla birlikte son taksiti izleyen ayin sonuna kadar da ödenmemesi hallerinde yapilandirma haklarini kaybedeceklerdir.” ifadelerini kullandi.


Mükelleflerin, yapilandirilan borçlarinin pesin veya ilk taksit ödemelerini, 1 Mart tarihine kadar Baskanliga bagli veznelere yapabilecegi gibi, ödemelerin kredi karti veya banka karti ile Interaktif Vergi Dairesi üzerinden alternatif ödeme yöntemleri tercih edilebilecegini vurgulayan Baskan ALANLI, söz konusu pandemi kosullarinda vatandaslarin mümkün oldukça dairelerden ödeme yapmak yerine dijital kanallari tercih etmelerinde fayda oldugunu vurguladi.