Tarih: 08.03.2021 09:07

8 MART PAZARTESI ÜLKEMIZDE HAVA DURUMU

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemiz genelinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu'nun dogusu ile Osmaniye, Hatay ve Adiyaman çevrelerinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Dogu Karadeniz kiyilari, Güneydogu Anadolu'nun dogusu ile Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazig ve Adiyaman çevrelerinde yagmur ve saganak, yagis alan diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin; Bingöl ve Mus'un yüksekleri, Agri ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve dogusunda yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

KUVVETLI YAGIS UYARISI:   Yagislarin Bingöl ve Mus'un yüksekleri, Agri ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve dogusunda yogun kar seklinde olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG UYARISI:                        Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgarin Dogu Anadolu'nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerekmektedir.

ZIRAI DON UYARISI:             Sabah saatlerinde, Marmara ve Bati Karadeniz’de zirai faaliyetlerin devam ettigi yerlerde hafif zirai don riski beklendiginden basta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir

 ILLERIMIZDE HAVA DURUMU

EDIRNE °C, 15°C            Parçali bulutlu

ISTANBUL °C, 9°C         Parçali bulutlu

KIRKLARELI °C, 13°C      Parçali bulutlu

KOCAELI °C, 11°C          Parçali bulutlu

A.KARAHISAR °C, 11°C Parçali bulutlu

DENIZLI °C, 15°C           Parçali bulutlu

IZMIR °C, 14°C              Parçali ve az bulutlu

MANISA °C, 14°C         Parçali ve az bulutlu

ADANA °C, 20°C         Parçali ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C       Parçali bulutlu

HATAY °C, 17°C            Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde saganak yagisli

ISPARTA °C, 13°C         Parçali bulutlu

ANKARA °C, 9°C          Parçali bulutlu

ÇANKIRI °C, 9°C         Parçali ve çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 10°C     Parçali bulutlu

NEVSEHIR °C, 8°C      Parçali ve çok bulutlu

BOLU °C, 10°C             Parçali bulutlu

DÜZCE °C, 13°C          Parçali bulutlu

KASTAMONU °C, 8°C Parçali bulutlu

ZONGULDAK °C, 9°C  Parçali bulutlu

AMASYA °C, 11°C         Parçali ve çok bulutlu

RIZE °C, 6°C                 Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

SAMSUN °C, 8°C         Parçali ve çok bulutlu

TRABZON °C, 7°C        Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerine kadar yagmur ve saganak yagisli

ERZURUM °C, 1°C         Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra güney ve dogu kesimlerinde yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

HAKKARI °C, 5°C         Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli

KARS °C, 0°C               Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

VAN °C, 7°C                Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

DIYARBAKIR °C, 12°C  Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmurlu

GAZIANTEP °C, 16°C   Parçali ve çok bulutlu

SIIRT °C, 12°C              Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmurlu

SANLIURFA °C, 16°C   Parçali ve çok bulutlu, zamanla aralikli saganak yagisli

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ                 Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, dogusu yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de güney ve güneybatidan, Dogu Karadeniz’de güney ve güneydogu, dogusu kuzeydogudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA               Hava Durumu: Parçali bulutlu, yarin sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli Rüzgar: Dogu ve kuzeydogu, ögle saatlerinden sonra güneybatidan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m5m, Görüs: Iyi.

EGE                          Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydogu, kuzeyinde güneydogudan 2 ila 4; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 0,5 ila 1,5m, Görüs: Iyi.

AKDENIZ                  Hava Durumu: Parçali bulutlu, Dogu Akdeniz’in dogusu saganak yagisli, Rüzgar: Bati Akdeniz’de bati ve kuzeybati, ögle saatlerinde güneybatidan 3 ila 5, Dogu Akdeniz’de bati ve güneybatidan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ              Hava Durumu: Parçali çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmurlu, Rüzgar: Bati ve güneybati, zamanla kuzeybatidan 3 ila 5, zamanla 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75m, zamanla 1,0m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —