8.'si düzenlenecek olan Zeytin Festivali

8.'si düzenlenecek olan Zeytin Festivali

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
8.

Zeytin üretimi ile yurt genelinde önemli bir yere sahip olan Torbali, zeytinde öncü olmaya devam ediyor. Ilçede yetistirilen zeytinin tanitilmasi amaciyla etkinlik düzenleyen Torbali Belediyesi, Saipler Zeytin Festivali'ni 3 Kasim Pazar günü gerçeklestirecek.

Saiper’de ‘Zeytin’ festivali
Torbali Belediyesi, Saipler’de geleneksel hale getirdigi Zeytin Festivali’nin bu yil 8. sini düzenlemeye hazirlaniyor. Yil boyunca farkli etkinlik ve festivallere imza atan Torbali Belediyesi, 3 Kasim’da Saipler Mahallesinde zeytin festivali düzenleyecek. Tarimsal sanayinin gelismesinde büyük payi olan zeytin ve zeytinyagi için Saipler’de düzenlenen festival, ilçe disindan da yogun ilgi görüyor. Her yil kapsami genisletilen festivalde bu yil daha renkli geçecek. Pazar günü gerçeklesecek festival için tüm hazirliklar yapilirken Türk Sanat Müzigi sanatçisi ayni zamanda sarki sözü yazari Hüner Coskuner, Türk Halk Müzigi sanatçisi Yasemin Çandir sahne alacak. Türk televizyonlarinin eglence kusaginda boy gösteren Komedi Dans 3'lüsü de özel bir performans sergileyecek.

FESTIVALE DAVET

Festival için Izmir'den IZBAN araciligiyla gelenler, Tepeköy IZBAN Istasyonu'ndan ücretsiz servislerle festival alanina tasinacak. Saat 10.00 itibariyle köyde tezgahlarin alisveris için hazir olacagi, konser performanslarinin ise 13.00'de gerçeklesecek. Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur, tüm Izmirlileri festivale davet etti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °