Tarih: 27.04.2021 10:12

81 Il Valiligine Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi Gönderildi

Facebook Twitter Linked-in

A. Sokaga Çikma Kisitlamasi

Hafta içi hafta sonu ayrimi olmaksizin 29 Nisan 2021 Persembe günü saat 19.00’da baslayip 17 Mayis 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek sekilde tam zamanli sokaga çikma kisitlamasi uygulanacaktir.

1- Sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasi, saglik, tarim ve orman faaliyetlerinin sürekliligini saglamak amaciyla bazi muafiyetler olacaktir. Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemisçi ve tatlicilar 10.00-17.00 saatleri arasinda faaliyet gösterebilecek, vatandaslarimiz zorunlu ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile sinirli olmak ve araç kullanmamak sartiyla (engelli vatandaslarimiz hariç) ikametlerine en yakin bakkal, market, manav, kasap, kuruyemisçi ve tatlicilara gidip gelebilecektir.

 Ayni saatler arasinda bakkal, market, manav, kasap, kuruyemisçi, tatlicilar ve online siparis firmalari evlere/adrese servis seklinde de satis yapabileceklerdir.

Yukarida belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanin alti günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapali kalacaktir.

2- Sokaga çikma kisitlamasi sirasinda yukarida belirtilen temel gida, ilaç ve temizlik ürünlerinin satildigi yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasi amaciyla muafiyet kapsaminda bulunan is yerleri disinda tüm ticari isletme, is yeri ve/veya ofisler kapali olacak olup uzaktan çalisma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir.

3-Sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunmasi vatandaslarimiz açisindan sokaga çikma ve/veya sehirler arasi seyahat kisitlamasindan muafiyet saglamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bagli olarak seyahat izin belgesi alan kisilere hizmet verebileceklerdir.

4-Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarini karsilayamayacak durumdaki ileri yas gruplarindaki veya agir hastaligi olan vatandaslarimizin 112, 155 ve 156 numaralari üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçlari VEFA Sosyal Destek Gruplarinca karsilanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçlarin bir an evvel giderilmesi bakimindan gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafindan alinacaktir.

B. Sehirler Arasi Seyahat Kisitlamasi

Sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Persembe günü saat 19.00’dan 17 Mayis 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar vatandaslarimizin sehirler arasi seyahatlerine zorunlu haller disinda izin verilmeyecektir.

 Zorunlu Hal Sayilacak Durumlar;

 • Tedavi oldugu hastaneden taburcu olup asil ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alinmis doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya esinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakinina ya da kardesine refakat edecek olan (en fazla 2 kisi),

Bulundugu sehre son 5 gün içerisinde gelmis olmakla beraber kalacak yeri olmayip ikamet ettikleri yerlesim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldigini yolculuk bileti, geldigi araç plakasi, seyahatini gösteren baskaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

ÖSYM tarafindan ilan edilmis merkezi sinavlara katilacak olan,

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerlesim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözlesmeye davet yazisi olan,

Ceza infaz kurumlarindan saliverilen,

Kisilerin zorunlu hali bulundugu kabul edilecektir.

Sehirler arasi faaliyet gösteren toplu tasima araçlari (uçak hariç); araç ruhsatinda belirtilen yolcu tasima kapasitesinin %50’si oraninda yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcularin oturma sekli yolcularin birbirleriyle temasini engelleyecek (1 dolu 1 bos) sekilde olacaktir.

 E-BASVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlik bünyesinde olusturulan Seyahat Izin Kurullarindan izin almak kaydiyla seyahat edebileceklerdir. Seyahat Izin Belgesi verilen kisiler seyahat süreleri boyunca sokaga çikma kisitlamasindan muaf olacaktir.

.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —