9 EYLÜL IZMIR'IN KURTULUS GÜNÜ PROGRAMI BELLI OLDU

9 EYLÜL IZMIR

Izmir'in isgalden kurtulmasinin 99. yildönümü Izmir Büyüksehir belediyesi tarafindan düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlanacak.

350 metrelik dev bayragin tasinacagi 'Zafer Yürüyüsü' ile baslayacak heyecan, Türk Yildizlari ve Solo Türk'ün gösterileri ile sürecek. Kutlamalar 10 binlerce Izmirlinin katilmasi beklenen Fener Alayi yürüyüsü ve 9 Eylül konseri ile son bulacak.

Izmirliler Zafer Yürüyüsü'nde bir araya gelecek

Izmir'in kurtulus günü etkinlikleri 9 Eylül sabahi Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 99. Yil Zafer Yürüyüsü'yle baslayacak. Saat 09.00'da Basmane Karakolu önünden baslayacak yürüyüs, Cumhuriyet Meydani'nda son bulacak. 

Baskan Soyer Izmirlilere hitap edecek

Cumhuriyet Meydani'ndaki törenler, saat 10.00'da Atatürk anitina çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayip ardindan Hükümet Konagi'ndaki bayrak töreni ile devam edecek. Cumhuriyet Meydani, saat 11.15'ten itibaren gösterilerin yer aldigi kutlamalari izlemek isteyen on binlerce Izmirliye kucak açacak. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, burada Izmirlilere hitap edecek. Programda Izmir Büyüksehir Belediyesi Dans ve Ritim Toplulugu gösterisi, vals, tango gösterileri ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Bandosu da yer alacak.

Gökyüzü senlenecek

Saat 15.45'de Süvari Birlikleri'nin Cumhuriyet Meydani'ndan Gündogdu Meydani'na yürüyüsünün ardindan Izmir semalari, saat 16.15'den itibaren önce Genel Havacilik uçaklari ve Izmir kulüpleri selamlama uçusuna sahne olacak. Ardindan Hürkus gösteri uçusu, Solo Türk, Türk Yildizlari, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacilik Üzüm Salkimi, Sahil Güvenlik arama kurtarma ve selamlama ile Çelik Kanatlar Zeybek nefes kesen gösteriler yapacak.

Fener alayi 20.15'te basliyor

Izmir'in 99. yil kurtulus coskusu, 9 Eylül aksaminda zirve yapacak.  Fener alayi Izmir Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde saat 20.15'de Cumhuriyet Meydani'ndan baslayacak. Gündogdu Meydani'na kadar devam edecek fener alayinin ardindan, saat 21.00'da rock müziginin efsane grubu Athena  sahne alacak. Konser sirasinda Flashmob zeybek gösterisi de düzenlenecek. Ayrica Bornova Asik Veysel Açikhava Tiyatrosunda 20 yerel halk danslari ekibi saat 21.00'da sahne alacak. Ayni saatte ise Menderesliler 19 Mayis Stadinda Nebil Özgentürk'ün tarihsel video belgesel sunumuyla Anadolu Atesi dans gösterisini izleyecek. -