AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal'dan Başkan Ünsal'a hatırlatma

Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Ünal, başkan Ünsal'a AVM'deki kaçaklar için verdiği sözleri hatırlattı.

Siyaset 5.09.2024 22:44:00 0
 AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal

Sözünüz Yerde Kalmasın: Kaçak Yapı Yıkımı Tamamlanmadı!”
SÖZÜNÜZ YERDE KALMASIN

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal, Karşıyaka'daki Mavişehir'deki bir AVM'de bulunan kaçak yapılarla ilgili belediye yönetimini eleştirdi ve Başkan Yıldız Ünsal'a verdiği sözleri hatırlattı.
Ünal, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, AVM'de kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımının tam anlamıyla gerçekleştirilmediğini iddia etti.

Mavişehir’de bir alışveriş merkezinde kaçak olarak inşa edilen ve kamuoyunda sıkça yer alan bir işletme hakkında da çağrıda bulunan Ünal, “Şimdi diğer bir konu AVM’deki durum ile ilgili… AVM'deki kaçak yapılarla alakalı defaten konuştuk ve burada en son siz meclisin ve kamuoyunun önünde söz verdiniz; ‘Ben gerekeni yapacağım, orada sadece pergole yapı olacak’ dediniz. Bakın kaçak yapılar konusuyla alakalı son zamanlarda her biriniz duyuyorsunuz, görüyorsunuz. Basın ve sosyal medya sayfalarında ki özellikle servis edilmiş bir haberdir. ‘Kaçak yapı yıkıldı’ şeklinde bir iki tane de fotoğraf konarak bir algı yaratılmaya çalışıldı. Kaçak yapının sadece mutfağı ve tuvaletleri kalktı. Kaçak yapı ticari faaliyetine sonuna kadar devam ediyor bilginiz olsun.
En son konuyu burada konuştuğumuzda dediğim gibi meclise hitaben gereği yapılacak dediniz. Sadece pergola olacak dediniz. Kolon, giriş, beton ve demirin içinde olduğu bir pergola yapı kabul edilemez. Pergole yapının zaten karşılığı bu değil. Dört tarafı açık hatta tüm halkın da ortak kullanacağı alandır. Bu arada hassas bir konu. Bu konuyu sizden de benden de daha çok sahiplenerek yakından takip eden, en yakınınızdaki bir bürokrat arkadaşınız var. O arkadaşımıza burayla alakalı ve pergole yapının ne anlama geldiğiyle alakalı bu arkadaşınızı bilgilendirmenizle fayda var Sayın Başkanım. Beton, kolon ve kirişler ne zamandan beri hafif malzeme sınıfına giriyor ya da pergole ne zamandan beri beton, kolonlu kirişlerle yapılıyor. Sayın Başkan mecliste verdiğiniz sözün yerde kalmaması için konuyla bizzat ilgilenmenizi öneriyorum. Ayrıca ilgili AVM'de otoparklar var, imar yönetmeliğini açın bakın. Otoparklar adı üstünde otopark. Otoparklarda ticari bir kuruluş olmaz. Ancak otoparkların tamamında ticari kuruluşlar var. Sözünüz yerde kalmasın. Gereğini yapın” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °