PELERİNSİZ KAHRAMANLAR

Altı şubat sabahı 04.17 Kahramanmaraş ‘ta yaşanan 7.8 şiddetinde depremin arından tüm Türkiye deprem bölgesine akın etti.

Gündem 14.02.2023 18:32:00 0
                  PELERİNSİZ KAHRAMANLAR

Altı şubat sabahı 04.17 Kahramanmaraş ‘ta yaşanan 7.8 şiddetinde depremin arından tüm Türkiye deprem bölgesine akın etti. Kurtarma ekiplerinin yanı sıra doktor, hemşire ve sağlıkçılar. İslahiye’de Yenifoça polikliniğinden doktorlar İslahiye’de can kurtarmaya çalışırken Sağlık memuru ve hemşireler Hatay Merkezde Araştırma hastanesinin bahçesine kurulan Sahra Hastanesi görev yerleriydi. Kurtarma edipleri, soğuk kış şartları ve bina yığınları altında kalan insanları kurtarmak adına gece gündüz demeden çalışıyorlar. Akıllarına ne uyku ne yorgunluk ne de açlık geliyor.

 İslahiye Devlet Hastanesinde İzmir'den ve Yenifoça'dan gelen sağlık ekibi

Bir insanı kurtarmak adına beton yığınlarının içine dalan kahramanlar. Çoğu zaman kendi hayatlarını hiçe sayarak çaba gösteriyorlar. Bir talimat ile nefesler tutuluyor. Canlı olduğuna dair bir ses ya da tepki görüldüğünde inanılmaz mücadele yeniden başlıyor.

Kırıkhan, Aliağa Belediyesi Milletin Ekibi

 

Aliağa’nın pelerinsiz kahramanları 10 Şubat günü tamda adlarına yakışır bir sevinç yaşadı. İskenderun’dan Kırıkhan’a geçen kurtarma ekibi çalışmaya başladı. Akşam saatlerinde zayıf bir sesin göçük altından geldiği duyulunca birçok kişi kedi sesi olduğuna karar verdi. Gelen sesin kedi değil. İnsan sesi olduğuna inanan Aliağa’nın kahraman evlatları. Sabaha kadar süren uğraşları sonunda. O göçük altından bir anne ile çocuğunu çıkarmayı başardı.  

Çıkartılan anne ile çocuğu Aliağa’dan gelen Ambulans ile hastaneye yetiştirildi. Yaşanan sevinç ve gurur gecenin ayazını, uykusuzluğu ve yorgunluğu unutturmuştu. Dinlenmeye çekilmek yerine bir başka göçük altında bir can kurtarmak için hareket ederken Belediyenin sağlık ekipleri Kırıkhan Belediyesi önünde İhtiyacı olan önce muayene edilip ardından ilaçlarını verdikten sonra Hemen yanı başında duran ikram araçları ile karınları doyurulup sıcak içecekler ikram edildi.

 

İşaret Gazetesi olarak Deprem Bölgesinde canını dişine takıp bir can kurtarma adına gece gündüz çalışan tüm “PELERİNSİZ KAHRAMANLARIMIZ” önünde eğiliyoruz.

 

 


Anahtar Kelimeler: PELERİNSİZ KAHRAMANLAR
Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °