ABD önce kendi tarihine baksin

ABD Baskani Joe Biden'in 1915 olaylarina iliskin "soykirim” ifadesini kullanmasi Türk toplumunda her kesimde oldugu gibi is dünyasinda da tepkiyle karsilandi. Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, "ABD önce kendi tarihine baks

Gündem 25.04.2021 12:19:56 0
ABD önce kendi tarihine baksin

"Soykirim iddiasi, aziz milletimize atilmis büyük bir iftiradir" diyen Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, "ABD Baskani’nin, tarihi gerçeklerle bagdasmayan, hukuki temelden yoksun bu açiklamalari Türkiye-ABD arasinda belirlenen büyük hedeflerin gerçeklesmesinin ötelenmesine yol açabilecektir. Türkiye, 1981 yilinda bu süreçten zarar görmedigi gibi, bu seferde zarar görmeyecektir. Ihracatçilar olarak düsüncemiz tarihi olaylarin tarihçilerin degerlendirmesine birakilmasi yönündedir" seklinde konustu. 

"Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesiyle hareket etmektedir" tespitinde bulunan Eskinazi sözlerini söyle tamamladi: "Siyasi çikar pesinde olan devletler öncelikle kendi tarihleriyle yüzlesmelidirler. Camdan evi olanlar komsusunun camina tas atarken bir degil iki kez düsünmeliler"





Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °