Tarih: 02.10.2021 15:46

ACAR "SIKAYETÇI OLMASAYDI, SIKAYET ETMEYECEKTIM!"

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ile Belediye Meclis eski Üyesi Fatih Kürsat Kaplan arasindaki davanin ilk durusmasi yapildi.

28 Eylül tarihinde görülen durusmada Serkan Acar ve Fatih Kürsat Kaplan hazir bunulurken, diger saniklar Nurullah Kaya ve Osman Küçükalioglu ile tanik Serkan Tug mahkemeye gelmedi.

Acar’in avukatligini Mesut Kiliç, Kaya ve Küçükalioglu’nun avukatligini ise Abdülkadir Kumbasar yaparken, Kaplan’in savunmasini ise avukat Çigdem Armutlu üstlendi.

Yaralama suçlamasi ile görülen durusmanin ilk celsesinde, S. Acar hakkinda F. K. Kaplan'a karsi Is ve Çalisma Hürriyetinin ihlali suçlamasi ile açilan dava dosyasi da birlestirilirken; Acar ve Kaplan savcilik huzurunda verdikleri önceki ifadelerini tekrar ederek, karsilikli olarak birbirlerinden sikayetçi olduklarini belirttiler.

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, is ve çalisma hürriyetini ihlal suçlamasina karsilik “Fatih Kürsat Kaplan meclis üyesidir. Sorunlar yeni degildir, 8 aylik bir süreçte whatsapp gruplarinda hakaretler, diger meclis üyeleriyle tartismalar, meclise mazeretsiz gelmemeler nedeniyle sorunlar baslamisti. Olay günü de bu meclis Aliaga’ya hizmet etmek için kurulmustur. Ya dogru düzgün meclis üyeligini yap ya da istifa et dedim. Mecliste benimle beraber 26 üye bulunmaktadir. Ortalama 13’e 13 gibi bir rakam söz konusudur. Müsteki sanik Fatih meclise katilmadiginda karar alinmasi zora girmektedir. Ben bu nedenle bu sekilde bir söz sarf ettim. Buna iliskin daha önceki ifadelerim geçerlidir” dedi.

Acar, mahkemede Avukat Çigdem Armutlu'nun "Madem Belediye Baskani olarak makaminizda saldiriya ugradiginizi iddia ediyorsunuz, niçin sikayetçi olmak için 4 gün beklediniz" sorusu üzerine de “Olayin gerçeklestigi gün ben hastaneye gittim, hatirladigim kadariyla birkaç saat sonra hastanedeydim. Buradan bana rapor verildi. Ertesi sabah hastane beni tekrar aradi. Bunun üzerine hastaneye tekrar gittim. Ayrica gerçeklesen olayda müsteki sanik Fatih Kürsat benim aile dostumdur. Ben bu olayin aile içinde kalacagini düsünerek sikayetçi olmayi düsünmemistim. Müsteki sanik benden sikayetçi olmasaydi ben de sikayetlerimi dile getirmeyecektim. Ifademin 4 gün sonra alinmasinin sebebi bassavci beyin 4 gün sonra ifadeye çagirmasidir. Basit tibbi müdahale ile giderilip giderilemeyecegi hususunu ben bilmem tibbi bir durumdur, yaralanmam doktor raporlari ile sabittir” seklinde konustu.

Durusma sonunda müsteki saniklarin durusmalardan vareste tutulmalarina, davetiye tebligine ragmen durusmaya gelmeyen sanik Nurullah Kaya ve Osman Küçükalioglu’nun bir sonraki durusmaya zorla getirilmesine, tanik Serkan Tug’un bilgisi ve görgüsünün tespiti amaciyla islem yapilmasina ve bir sonraki celsenin 11 Ocak 2022 günü saat 14:00’te yapilmasina karar verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —