Tarih: 24.01.2022 17:29

ADD FOÇA SUBE BASKANI ARARAT: ''MUMCU'LAR BIR DEGILDIR,ÇOKTUR,SAYISIZDIR''

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Ugur Mumcu, ölümünün 29. Yildönümünde Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düsünce Dernegi Foça Subesinin düzenledigi törenle anildi.

ADD Foça Sube Baskani Seniz Ararat ve Foça Belediyesi Baskan Vekili Kenan Gülay anma konusmalarini yapti.


Atatürkçü Düsünce Dernegi Foça Subesi Baskani Seniz Ararat; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusu sonrasinda özverili, inançli ve yurtsever bir aydin kusagi yetistirilmis ve Cumhuriyetimiz bu kusagin omuzlari üzerinde yükselmistir. Ancak çok zor yetisen ve her biri Türk ulusunun en degerli kültürel zenginligi olan aydinlarimiz yillar boyunca ezilmisler, cezalandirilmislar, acimasizca katledilmislerdir.

Katledilen aydinlarimiz “Anadolu Aydinlanmasinin” isigini topluma tasiyan Kemalist, demokrat, laik, cumhuriyetçi, devrimci ve yurtsever öncülerdi. Onlar emperyalizme karsi, tam bagimsiz Türkiye’den yanaydilar. Ve onlar savunduklari bu yüce degerler nedeniyle Cumhuriyet düsmanlari tarafindan acimasizca yok edildiler…

Arastirmaci gazeteciligin öncüsü, Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu, Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu suikastini örgütleyenler sadece onu öldürmekle kalmadilar; Türk basininin en saglam kalesini de düsürmüs oldular. Ülkemizin karanlik günlerinin eli kalemli sahidi bir anda yok edildi.

Ugur Mumcu adi, O adin sembollestirdigi dürüstlük, azim ve gerçek gazetecilik degerleri nesiller boyu yasayacak, düsünceleri mücadelemize yön verecektir.

Ugur Mumcu’dur yine yasayan, yasayacak olan. Mumcu’lar bir degildir, çoktur, sayisizdir…silahla, bombayla yok edilemezler.’’dedi.

SAYGI VE MINNETLE ANIYORUZ

Foça Belediyesi Baskan Vekili Kenan Gülay; ‘‘Bundan 29 Yil önceydi, 24 Ocak 1993’te Ankara’nin Karli Sokagindaki evinden Cumhuriyet Gazetesindeki köse yazisini yazmak üzere çikti. Arabasina bindi ve bir müddet sonra arabaya konan düzenekli bomba patlatildi, haince katledildi. Tek suçu, yurtsever olmakti. Emperyalist güçlere ve onun yerli isbirlikçilerine karsi savasmakti, yobazlara karsi savasmakti. Kendisini saygi ve minnetle aniyoruz.’’dedi.


Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’de yayinladigi mesajinda; ‘‘Yürekli yigit, aydin gazeteci Ugur Mumcu’yu haince katledilisinin 29. Yildönümünde özlem ve saygiyla aniyoruz.’’ ifadelerini kullandi.

Foça Ugur Mumcu Parkinda 24 Ocak Pazartesi günü düzenlenen anma törenine; belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratlari, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, geçmis dönem belediye baskanlari ve meclis üyeleri ile Foçalilar katildi.

Anma töreni, Ugur Mumcu anitina karanfillerin birakilmasiyla sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —