ADEM SIMSEK 'SEKTÖRÜMÜZLE BERABER YÜZYÜZE OLMAK BIZLERE MUTLULUK VE ENERJI VERIYOR'

IMEAK DTO Aliaga Subesi Normallesme Sürecindeki Ilk fiziki Meclis Toplantisini gerçeklestirdi.

Yerel 18.05.2022 16:48:33 0
ADEM SIMSEK


IMEAK DTO Aliaga Subesi pandemi önlemleriyle birlikte fiziki olarak ara verdigi toplantilarinin ilkini Mayis ayi oturumu ile baslatti. Baskan Adem Simsek, “Yaz aylarina girdigimiz bu dönemde hastaligin daha da azalarak insallah hayatimizdan çikacagi inancindayim. Sektörümüzle beraber yüz yüze olmak bizlere mutluluk ve enerji veriyor.” Dedi. Toplantinin gündemini deniz turizmi ve Aliaga Limanlari ile Türkiye genelinde gerçeklesen yük ve konteyner istatistikleri olusturdu.

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Mayis ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskan Yardimcisi Tarkan Avci’nin baskanliginda; Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve sube meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Toplantiya üyelerin yani sira Aliaga Liman Baskani Ahmet Apak, Aliaga Gümrük Müdürü Yilmaz Dokumaci, Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydin, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü Arastirma Görevlisi Bayram Bilge Saglam, Ayvalik Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veli Tuncay ve Ayvalik Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alani Güverte Isletme ve Gemi Makineleri Dali ögrencileri katildi.

Toplantida geçen ayin toplanti zabitlari onaylandi. Mart ayi mizanlari onaya sunuldu, oy birligiyle onaylandi. Nisan ayi faaliyet raporunun da toplantiya katilan üyelerle paylasildigi IMEAK DTO Aliaga Subesi Olagan Meclis Toplantisi, Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasiyla devam etti.

“SEKTÖRÜMÜZLE BERABER YÜZYÜZE OLMAK BIZLERE MUTLULUK VE ENERJI VERIYOR”

Pandemi sürecinde normallesmeye geçilmesiyle birlikte yaklasik iki yildir fiziksel ortamdan uzak organize edilen aylik olagan meclis toplantilarini bu aydan itibaren IMEAK DTO Aliaga Subesi’nin yeni hizmet binasinda yapacaklarini belirten Baskan Adem Simsek, “Toplantimiza katilim gösteren degerli protokolümüze, meclis üyelerimize ve okullarimiza katilimlarindan dolayi bir kez daha tesekkür etmek ve duydugum memnuniyetimi belirtmek isterim.  Yaz aylarina girdigimiz bu dönemde hastaligin daha da azalarak insallah hayatimizdan çikacagi inancindayim. Sektörümüzle beraber yüz yüze olmak bizlere mutluluk ve enerji veriyor.” Dedi. 

Konusmasina Oda faaliyetlerine deginerek devam eden Baskan Simsek, “9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültemizin, Odamiz tarafinca karsilanan gemi makine dairesi simülatörü ve yeni fiziksel mekânlarin açilis törenine geçen hafta Denizcilik Genel Müdürümüz Sayin Ünal Baylan ve IMEAK DTO Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Tamer Kiran’la birlikte istirak ettik. Hem baskanimizla hem de Genel Müdürümüzle görüsme ve paylasimlarimda bulunma sansimiz oldu. Ilgilerinden dolayi müdürümüze ve baskanimiza tesekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.


Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri olan deniz turizminin hem salgin sayilarindaki düsüs hem de havalarin isinmasiyla birlikte hareketlenme yasandigini belirten Simsek; “Büyük kurvaziyer sirketlerinin rotasini Türkiye çevirmesi Istanbul ve Izmir’imiz için büyük kazanç olmus ve olacaktir. Izmir ve Kusadasi'nda yasanan hareketlilik kadar olmasa da Dikili Limanimiza su ana kadar 7 kurvaziyer gemi gelmis, ziyaretçilerimiz bölgemizdeki en önemli turistik yerlerden biri olan Bergama’yi ziyaret etmislerdir. Bunun disinda Ayvalik- Midilli Adasi seferleri artarak devam eden bir tempoda sürdürülmektedir. Ayvaligimiza ve sektöre büyük katki saglayan seferlerin bir daha kesilmeden devam etmesini diliyorum. Günlük gezi teknecilerimiz de yasadiklari birçok soruna ragmen sezonu açtilar. Kazasiz belasiz, bol kazançli bir sezon geçirmelerini diliyorum.” Dedi. 

“Sektörümüz her yil yeni bir ivme yakaliyor”

Aliaga ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yilinin 4 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine deginen Baskan Adem Simsek sunlari söyledi: “2022 yilinin 4. ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 13 artis göstererek 496 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 38 milyon groston, Netton olarak ise 21 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 180,5 milyon netton olarak gerçeklesti. Aliaga Limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin dört aylik dönemi ile geçen yilin ayni dönemine oranla yüzde 10 artis göstererek Bin 990 olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2022’in ilk 4 ayinin,  geçen yilin ayni dönemine göre artis göstererek 4,2 milyon TEU olarak gerçeklesmistir. Bu sonuçlarla sektörümüzdeki bu hareketlilik önceki yillarda oldugu gibi bu yilda artis göstererek yeni bir ivme yakalamistir.” dedi.

Konusmasini 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103.yil dönümünü kutlayarak sonlandiran Baskan Simsek, “Cumhuriyetimiz ve ülkemizin gelecegini emanet ettigimiz gençlerimize olan güvenimiz tamdir. Her alanda birçok basariya imza atan Türk gençligi, ülkemizin yarinlarinin da en büyük teminatidir. Bu duygu ve düsüncelerle aziz milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere Milli Mücadelenin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasinin ardindan Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydin, Ayvalik Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veli Tuncay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü Arastirma Görevlisi Bayram Bilge Saglam kisa bir konusma yaparak Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve oda üyelerine okullarina verdikleri destekten ve gördükleri ilgiden dolayi tesekkürlerini ilettiler.

 ‘DENIZ TUTKUSU KITAPLIGI’ PROJESI KAPSAMINDA KITAPLAR TESLIM EDILDI

Toplantinin son gündem maddesine geçilmeden önce IMEAK DTO Aliaga Subesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi is birligince yürütülen “Deniz tutkusu kitapligi” projesi kapsaminda, Ayvalik Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kitap teslimi gerçeklestirildi. Projenin amacinin denizcilik meslek lisesi ögrencilerinin denizcilige iliskin edebiyat eserlerine erisim arttirmak oldugunu ifade eden Baskan Simsek, “Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile birlikte yürüttügümüz ‘Deniz tutkusu kitapligi’ projesi kapsaminda Denizcilik meslek ögrencilerinin denizcilik edebiyati türüne ait eserlerle tanismasiyla, genel anlamda kitap okuma aliskanliklarinin pekistirilmesi, denizcilik özelindeyse kendine özgü nitelikleri bulunan bu kültürün benimsetilmesi hedefledik.” Dedi. 

Toplanti dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °